Novi detalji uhićenja u Istri. SDP-ov načelnik pao zbog vikendice?

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

USKOK je u sklopu akcije Dorina 2 danas provodio hitne dokazne radnje za SDP-ovog fažanskog načelnika Radomira Koraća, Sandru Pinzan (suprugu županijskog pročelnika za poljoprivredu Ezija Pinzana), nekadašnjeg službenika zaduženog za izgradnju u Gradu Vodnjanu Emila Ferjančića, nekadašnje vodnjanskog gradskog vijećnika i građevinskog poduzetnika Damira Iskrića, fažanskog građevinskog poduzetnika Zdravka Polančeca te Ivana Stojkovskog.

Ukupno je 12 uhićenih. Prvo su ispitani u sjedištu Policijske uprave istarske u Puli, a u kasnim poslijepodnevnim satima većina njih je prevezena na ispitivanje u USKOK u Rijeku, javio je Glas Istre. Kako je naveo USKOK, "u ovom trenutku može se potvrditi da su navedena kaznena djela vezana uz legalizaciju građevinskih objekata".

Uhićeni se dovode u vezu sa sumnjivim legalizacijama na području južne Istre.

SDP-ov načelnik uhićen zbog vikendice?

Najzvučnije ime je ono načelnika Fažane Radomira Koraća, navodno zbog sumnjive legalizacije njegove vikendice u Peroju na vodnjanskom priobalju.

Naime, još je u srpnju prošle godine anonimni prijavitelj DORH-u podnio kaznenu prijavu protiv načelnika općine Fažana, ali i bivše savjetnice za prostorno planiranje i izgradnju Grada Vodnjana Dore Komparić te ovlaštenog arhitekta Dragana Štokovca. Razlog - navodno krivotvorenje legalizacije nezakonito sagrađene vikendice u vlasništvu načelnika Koraća u Peroju, piše Jutarnji list

Vikendica se nalazi 200 metara uz more, a navodno je Komparić, postupajući po zahtjevu za legalizaciju koji je podnijela treća osoba u ime načelnika Radomira Koraća, 15. svibnja 2018. godine donijela rješenje o izvedenom stanju kojim je protivno zakonu ozakonjena nezakonito sagrađena zgrada fažanskog načelnika. A zgrada je sagrađena nakon 21. lipnja 2011. godine kada se takvi objekti više nisu mogli legalizirati. Tada je za medije rekao da to nije istina i da je sve radio legalno.

Tko je još na meti istražitelja

Na meti istražitelja je i supruga pročelnika za poljoprivredu Istarske županije Ezija Pinzana, Sandra Pinzan, zbog sumnje u legalizaciju objekta u Banjolama na području općine Medulin.

Ona je, kako je svojedobno objavio portal Istra24, u lipnju 2013. godine podnijela nepotpisani zahtjev za legalizaciju kojim je zatražila legalizaciju bespravnog objekta na zemljištu koje je naslijedila 2010. godine.

Nekoliko osoba, bivša savjetnica za prostorno planiranje i gradnju Grada Vodnjana (susjedni grad mjestu Fažana) Dora Komparić, bivši pročelnik tog odjela Damir Janko, direktor pulske tvrtke Geo Biro Ivan Stojkovski te nekadašnji pročelnik Odjela za prostorno uređenje Istarske županije Sead Ibrahimović, obuhvaćeno je u prvom dijelu istrage prije godinu dana. Optužbe na njihov račun sada su podebljane.

U četvrtak će biti poznato za koga je zatražen, odnosno određen istražni zatvor.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.