Novi pravilnik: Škole moraju učenicima dati godišnji plan pismenih ispita

PREMA novome pravilniku koji od listopada stupa na snagu, učitelji učenicima moraju dati godišnji plan ispita, a učenici će tjedno smjeti pisati najviše dva testa. Testovi se i dalje neće smjeti pisati u istom danu, a učenike će se dodatno zaštiti tako što će na dan kada pišu test usmeno smjeti odgovarati iz samo jednog predmeta, prenosi Jutarnji list. 

Testovi će se obvezno pisati samo iz onih nastavnih predmeta za koje pisane oblike provjeravanja znanja kao obvezu propisuje nastavni plan i program. Trenutačno to su hrvatski jezik, strani jezik, matematika i informatika.

Za uspjeh na blic-testu učenici dobivaju smješka!

Prema riječima državne tajnice Dijane Vican, cilj novog pravilnika je poticanje nastavnika da kontinuirano prate rad učenika i nagrađuju ih za svaki napredak. Istovremeno, pravilnik će izazvati smanjivanje broja ocjena u imeniku.

Ubuduće, uloga blic-testova će biti samo nastavnikov uvid u stečena znanja , ali nastavnik takve testove neće ocjenjivati. "Ako je većina razreda na blic-testu postigla dobar uspjeh, nastavnik im u znak poticanja njihova rada sa strane u rubriku može upisati smješka. Ako je situacija obrnuta, nikako ih ne smije kazniti lošom ocjenom", rekla je Vican. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.