Novi ruski raketni napad na Odesu: "Sad imaju novu metu"

Foto: Profimedia

Ruske snage i sinoć su napale ukrajinski lučki grad Odesu i to četvrtu noć zaredom. Guverner regije Odesa Oleh Kiper objavio je detalje, kazavši kako su se Rusi prebacili s lučke infrastrukture na poljoprivredna poduzeća.

"Rusi su napali Odesu krstarećim raketama Kalibr s Crnog mora. Pokušavajući zaobići sustave zračne obrane, neprijatelj je usmjerio rakete na minimalnu visinu, koristeći značajke terena. Nakon tri uzastopne noći snažnog raketnog terora protiv lučke infrastrukture, prebacili su se na poljoprivredna poduzeća u regiji", objavio je na Telegramu.

"Uništili su 100 tona graška i ozlijedili dvoje zaposlenika"

"Dvije rakete pogodile su silose jednog od poljoprivrednih poduzeća. Izbio je požar i dok su se vatrogasci borili s vatrom, oglašena je druga zračna uzbuna. Druga raketa pogodila je isto poduzeće, oštetivši poljoprivrednu i spasilačku opremu. Požar na površini većoj od 200 četvornih metara je ugašen", naveo je Kiper.

"Neprijatelj je uništio 100 tona graška i 20 tona ječma. Dvoje zaposlenika firme je ozlijeđeno", objavio je guverner Odese.