Novinar tvrdi da je dobio prijetnju zbog Vase Brkića

Foto: Patrik Macek/PIXSELL, Screenshot: Twitter

RTL je sinoć objavio najavu večerašnje emisije "Potraga". Za "Potragu" je, kako će večeras biti emitirano, govorio Mislav Merkeš, bivši zagrebački policajac kojemu se sudi za primanje mita od svodnika.

Merkeš je za "Potragu" progovorio o slučaju elitne prostitucije koji je nedavno opet aktualiziran zbog izgubljenog spisa o probijanju tajnih mjera. Zbog te priče je nedavno u DORH-u ispitan i potpredsjednik sabora Milijan Brkić.

U "Potrazi" je Merkeš spomenuo Brkića.

"Tu mi je Željka Pokupec dala do saznanja da i ona zna, da sumnja otkud mjera curi, da je vjerojatno riječ o zamjeniku glavnog ravnatelja policije! Milijanu Brkiću? Milijanu Brkiću", kazao je za "Potragu" Mislav Merkeš, bivši voditelj Odsjeka za nadzor organiziranog kriminaliteta PUZ-a.

Novinar RTL-a Boris Mišević jutros je na Twitteru objavio kako je zbog sinoćnje najave dobio prijetnju.

"Prijetnje & zastrašivanje nakon sinoćnje najave današnje Potrage. Je li to sloboda medija i normalna stvar pitam vas ja?", napisao je novinar na Twitteru.

Objavio je screenshot poruka.

"Cijenim kao novinara. Zamjenika policije ne diraj", napisao mu je nepoznati muškarac.

"Ovo shvaćam kao prijetnju", odgovorio mu je novinar.

"87. smo upisali policijsku akademiju Klemm, on i ja. Dečki bili u Lučkom. Ni blizu prijetnje. Samo cijeni. Da nije bilo nas, ne bi ti izvjećao", napisao je muškarac.

"Ovo je prijetnja, jasna i nedvojbena", odgovorio mu je novinar.

Mišević se javio i niže u komentarima. Napisao je kako mu se prijeti zbog priče o drugom čovjeku vladajuće stranke. S obzirom da je HDZ vladajuća stranka, a drugi čovjek je Milijan Brkić, jasno je da misli na njega.

"Zaštita institucija je nešto što očekujemo jer ovdje se radi o prijetnji zbog priče o drugom čovjeku vladajuće stranke", napisao je Mišević.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.