Novi-stari predsjednik uprave: Vitković ostaje na čelu Podravke

NA DANAŠNJOJ sjednici Nadzornog odbora Podravke izabrana je nova uprava koprivničke tvrtke na čijem čelu je ostao Miroslav Vitković.

Nadzorni odbor je odlučio da na čelu Podravke ostane Miroslav Vitković. Vitković je izabran na novi mandat u trajanju od pet godina. Ostali članovi uprave Podravke su Lidija Kljaić, Krunoslav Bešvir, Marin Pucar i Miroslav Rešić. Branko Vuljak izlazi iz Uprave te će biti član Nadzornog odbora tvrtke, piše u priopćenju iz Podravke. Za Vitkovića je, navodno, glasalo šest članova Nadzornog odbora, dok ih je četiri bilo protiv, a Ljubo Jurčić je ostao suzdržan.

Prije početka sjednice u upravnog zgradi je održan prosvjed Stožera za obranu Podravke koji nisu željeli smjenu sadašnjeg predsjednika Uprave Miroslava Vitkovića. Iza Stožera za obranu stoji predsjednik stranke Hrvatski pravaši Dražen Keleminac. U njihovom priopćenju se tvrdi kako su osnovani "od predstavnika radnika, sindikata i branitelja". Iz Stožera tvrde kako se Ljubo Jurčić, po dolasku u Podravku, postavio kao predsjednik Uprave i Nadzornog odbora te zbog toga nije želio imenovati privremenu Upravu. Objašnjavaju da je Jurčića Trgovački sud prisilio da imenuje Upravu na čelu s Miroslavom Vitkovićem.

Tihi pregovori s Tedeschijem

Ističu kako je Jurčić kao predsjednik Nadzornog odbora od prvog dana nije želio nadzirati nego upravljati Podravkom. "Tih prvih dana, vidjelo se da kontaktira s Emilom Tedeschijem koji je imao za cilj oblatiti i tako smanjiti cijenu, za kupnju 'zlatne koke Podravke'", stoji u priopćenju Stožera te se dodaje kako je nakon napada Sinjana na Tedeschija, Jurčić s njim nastavio suradnju u preuzimanju Podravke "na tihi način".

Tvrde da je Ljubo Jurčić nagovarao Miroslava Vitkovića da pokrene proizvodnju u SMS-u što bi, po njima, značilo veliki gubitak za koprivničku kompaniju. "Tražio je da Podravka vrati 4 milijuna  eura OTP banci, opet na štetu Podravke, nakon što je Uprava Podravke dogovorila s bankama da će prolongirati kredite, Ljubo Jurčić je dogovorio da Podravka vrati 36 milijuna kuna opet na štetu Podravke", stoji u priopćenju Stožera.

Mirovinski fondovi svoj udio prodaju Todoriću

Iz Stožera pišu kako je Ljubo Jurčić šutio do danas kada je izjavio da Nadzorni odbor bira novog predsjednika Uprave te da je NO obavio razgovore s dva ili tri kandidata. Ističu kako im je poznato da članovi Nadzornog odbora nisu upoznati ili razgovarali niti sa jednim kandidatom, osim onima iz postojeće Uprave. Jurčiću poručuju da on nije "sam Nadzorni odbor" te da je predstavnik države u Podravci.

Citiraju izjavu Jurčića Večernjem listu u kojoj je kazao da će mirovinski fondovi svoj dio prodati Ivici Todoriću ili nekim drugim velikim igračima. "Jasno nam je da iza svega stoji krupni kapital u Hrvatskoj. Ljubo Jurčić odrađuje posao za njih i  prvi zadatak mu je eliminirati Miroslava Vitkovića", pišu iz Stožera te dodaju kako znaju da je Jurčić prodao 25 posto dionica Ine MOL-u.

Iz Stožera poručuju da im krupni kapital i Ljubo Jurčić neće ukrasti Podravku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.