Novo suđenje za ubojstvo brata na splitskoj Radunici

Foto: vsrh.hr

VRHOVNI SUD srušio je presudu od 12 godina zatvora Dragi Vrkiću za ubojstvo brata Borisa. Kako doznajemo, utvrdili su da je prvostupanjski sud pogrešno utvrdio činjenično stanje. Suđenje kreće iznova, ali pred novim sudskim vijećem.

Vrkić je brata ubio 14. lipnja 2015. godine tijekom svađe u stanu. Tvrdio je da ga je brat napao s nožem, ubo ga dvaput, a da je on dohvatio drugi nož te ga ubo kako bi otklonio napad. Nož je, međutim, zario ravno u srce i Borisu nije bilo spasa.

Ubio ga pa oživljavao? 

Branitelj Boris Milošević pozvao se na nužnu obranu, istaknuo je kako se ne može raditi o izravnoj namjeri jer je Drago Vrkić 15 minuta oživljavao brata zajedno sa susjedom.

Nož na koji se pozvao Drago Vrkić nađen je tek nakon dva mjeseca i sudac Vlado Živaljić nije ga prihvatio kao valjan dokaz.

Tri stranice kaznene evidencije

Na objavi presude kazao je kako smatra da drugog noža nije bilo, nego da je Drago oteo nož Borisu pa su samim tim prestali i razlozi za nužnu obranu.

Vrkić je presudu prilično teško primio, stalno je vrtio glavom u nevjerici, ruke su mu se tresle...

"Drago Vrkić plače za svojom sudbinom, ali sada je kasno, posljedice mora snositi", kazao je sudac Živaljić na objavi. Podsjetio je i na tri stranice Vrkićeve kaznene evidencije.

 

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.