Obama se u Berlinu sastao sa Scholzom i bivšom kancelarkom Merkel

Foto: Profimedia

Bivši američki predsjednik Barack Obama boravi u posjetu u Berlinu gdje se danas sastao s aktualnim kancelarom Olafom Scholzom i bivšom kancelarkom Angelom Merkel.

"Bivši američki predsjednik Barack Obama i njemački kancelar Olaf Scholz našli su se na zajedničkom ručku u uredu kancelara", javljaju njemački mediji pozivajući se na izvore bliske njemačkoj vladi.

Službeno priopćenje o ovom događaju je izostalo.

Obama sinoć bio na večeri s Merkel

Obama se još sinoć sastao s bivšom njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, priopćio je jučer ured bivše kancelarke. Prema informacijama dnevnika Bild, Obama i Merkel su proveli večer u jednom talijanskom restoranu u Berlinu.

Obama u Berlinu boravi kako bi danas navečer održao govor pred oko 17.000 gledatelja u jednoj multifunkcionalnoj dvorani. Prema informacijama organizatora predavanja, bivši američki predsjednik bi tijekom svog govora trebao odaslati "poruku u korist pozitivne i održive promjene".

Cijena karata za Obamin govor kretala se od 61 do 500 eura

Prema istim informacijama, karte za ovaj govor su bile brzo rasprodane, a cijena im se kretala od 61 do 550 eura. Barack Obama, koji je od 2009. do 2017. obnašao funkciju američkog predsjednika, gajio je tijekom svog mandata prijateljstvo s tadašnjom kancelarkom Merkel.

Prije dolaska Obame na vlast odnosi su bili zategnuti zbog toga što Angela Merkel nije tijekom američke predizborne kampanje budućem predsjedniku dozvolila održavanje govora ispred Brandenburških vrata.