Obdukcija potvrdila: Optuženik za pljačku Fine se predozirao

OBDUKCIJA izvršena nad tijelom 41-godišnjeg Nenada Filipovića koji je jučer oko 11.15 sati pronađen mrtav u kući u Pakoštanima, gdje je bio na odmoru, pokazala je kako se Filipović predozirao. "Uzrok smrti je akutna intoksikacija opojnim sredstvima", izvijestila je PU zadarska.

Filipović je, podsjetimo, bio prvooptuženi za krvavu pljačku Fine, ali je naposljetku oslobođen. U kući Gotovininog prijatelja Ante Đonija Maksana pronašao ga je njegov 21-godišnji sin. Dok je bio u pritvoru za brutalnu pljačku u kojoj su ubijena dva zaštitara, Filipović je bio na metadonskoj terapiji, a od ranije je bilo poznato da je ovisnik o drogama, tako da se odmah posumnjalo na smrt predoziranjem.

Nenad Filipović je u kući svoga ratnog zapovjednika Đonija Maksana na slobodi čekao odluku Vrhovnog suda koji razmatra je i vijeće Županijskog suda pravedno oslobodilo njega i Grgu Crnkovića za pljačku Fine. Filipović je nepravomoćno osuđen za pljačku pošte u Travnom te je za nju dobio četiri godine zatvora. Budući da je nepune tri godine proveo u zatvoru, nakon izricanja presude je pušten na slobodu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.