Obdukcija Veronike Pecolaj prebačena u Split. Mještanin: Ta drama traje godinama

Foto: Marko Dimic/PIXSELL, Screenshot Provjereno

U OBROVCU je sinoć pronađeno tijelo Veronike Pecolaj, lažne medicinske sestre iz ordinacije doktora Gorana Jusupa.

Neslužbeno, djevojka se ugušila hranom, konkretno kruhom, no čeka se službeni obdukcijski nalaz. Na informativnom razgovoru u policiji bio je liječnik koji je, doznajemo, djevojci pokušao pomoći.

Ispred zgrade u kojoj je Veronika Pecolaj živjela s Goranom Jusupom dobar je dio dana bio parkiran policijski automobil, a na vratima stana su policijske trake. 

Mještani Obrovca su šokirani. 

"Evo sad sam u trgovini i žena govori kako je šokiralo", kazala je Kata iz Obrovca. "Zakazale su sve institucije, ova drama se odvija godinama i nitko ništa nije poduzeo po tom pitanju", dodao je Obrovčanin Dragan za Novu TV

Kako ta televizija neslužbeno doznaje, policija zasad isključuje mogućnost nasilne smrti. No kako je djevojka preminula, službeno još uvijek nije poznato. Što se točno dogodilo sinoć u Obrovcu u stanu doktora Jusupa utvrdit će policijska istraga te obdukcija koja je iz Zadra, gdje se trebala obaviti, preseljena u Split. Razlog za to nije poznat. 

Priča o doktoru i lažnoj sestri otkrivena u travnju

Podsjetimo, u travnju ove godine javnost je prvi put čula za doktora Jusupa iz Obrovca i njegovu medicinsku sestru. Prilog o njima objavila je emisija Provjereno.

Doktorov nastup i uvredljiv rječnik u najavi Provjerenog šokirali su javnost, baš kao i mlada Veronika koja se u njegovoj ambulanti predstavljala kao medicinska sestra iako ni sama nije znala gdje je završila medicinsku školu.

Novinaru je rekla da je školu završila u Zadru, ali se nije mogla odmah sjetiti koju jer je, kazala je, imala loša iskustva sa školom.

U jednom trenu se ipak prisjetila pa je rekla da je završila medicinsku školu Vladimira Nazora u Zadru (koja nije medicinska škola, nego gimnazija, nap. a.).

Ispostavilo se da ona zapravo uopće nije medicinska sestra.

Policija ju je prijavila zbog lažnog predstavljanja

Protiv Veronike Pecolaj je krajem travnja podnesen optužni prijedlog zbog lažnog predstavljanja. Iz policije su nam tada kazali kako joj je pružena liječnička pomoć, odnosno da je odvedena na psihijatrijski odjel zadarske bolnice.

Jusup je Indexu tada prepričao kako je Veroniku izvukao iz bolnice u koju ju je navodno poslala njena majka, a zatim ju je zaposlio u obrovačkoj ordinaciji kao medicinsku sestru.

Incident u srpnju

U srpnju ove godine policija je zabilježila novi incident između Jusupa i Veronike.

U Ulici hrvatskog časnika Senada Župana u Obrovcu policija je zatekla Veroniku kako iskrivljuje stražnju registracijsku pločicu na Audiju zadarskih tablica u vlasništvu dr. Jusupa. Pritom je nekoliko puta nogom udarila automobil.

Prema informacijama iz policije, Veronika je bila u rastrojenom stanju. Pružena joj je hitna liječnička pomoć u Obrovcu, a nakon toga je puštena kući. Doktor Jusup tada nije podnio nikakvu prijavu protiv nje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.