Bozanić o Dajli: "Papa je od dijela hrvatske javnosti doživio nevjerojatnu mržnju"

U HRVATSKOJ katolici danas obilježavaju blagdan Velike Gospe, svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije. Blagdan se tradicionalno slavi u hrvatskim marijanskim svetištima - Mariji Bistrici, Sinju, Aljmašu, Ilači, Splitu i na riječkom Trsatu.

Vatikan reagirao na slučaj Dajla: Jako su začuđeni, mislili su da je premijerka za suradnju

Rekao da ga Papin zahtjev o uplati odštete podsjeća na pranje novca: Smijenjen kancelar Jakovljević

U hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici središnje misno slavlje u Crkvi na otvorenom blaženoga Alojzija Stepinca, pred više desetaka tisuća vjernika, predvodio je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

Kardinal se tijekom propovijedi osvrnuo i na slučaj Dajla. Naglasio je da je Crkva posljednjih tjedana izvrgnuta valu izražavanja mišljenja, unošenja pomutnje i stvaranja nezdravih odnosa. "Pozivam vas stoga da molimo, da molimo za Crkvu, za naše jedinstvo i zajedništvo, a osobito da ovih dana molimo za Svetog Oca, koji je od dijela hrvatske javnosti doživio uistinu bezobzirne napade i nevjerojatno očitovanje mržnje. Pozvani smo moliti zadovoljštinu za nanesene uvrede, prije svega Bogu, ali i Crkvi i Svetom Ocu", istaknuo je Bozanić, a prenio HRT.

No, čini se da je Bozanićeva poruka bila pucanj u prazno. U Mariju Bistricu, naime, nije došao nitko od političkog vrha, iako su državni lideri uobičajeni gosti na ovakvim manifestacijama. Jadranka Kosor je Veliku Gospu po prvi puta obilježavala u Trsatu, odakle je samo kratko poručila da s Bozanićem uopće nije razgovarala o slučaju Dajla.

Podsjećamo, Katolička crkva Veliku Gospu obilježava kao svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo. Vjerovanje u Marijino uznesenje na nebo postoji u narodu od prvih kršćanskih vremena, a Katolička crkva ga je proglasila dogmom sredinom prošlog stoljeća. U Hrvatskoj je blagdan Velike Gospe proglašen i državnim praznikom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.