Obitelj malog "Ahmeda sa satom" traži odštetu od 15 milijuna dolara

Screenshot: YouTube

ODVJETNICI obitelji četrnaestogodišnjeg Ahmeda Mohameda koji je uhićen nakon što je učiteljica pomislila da je "inovativni sat" koji je izradio za školski projekt neka vrsta paklene naprave (jer on uistinu izgleda kao paklena naprava) od gradskih vlasti i škole u Irvingu traže ispriku i odštete u ukupnom iznosu od 15 milijuna dolara. 

Odvjetnici u dva pisma tvrde da su Mohamedu prekršena građanska prava, da su on i njegova obitelj zbog događaja pretrpjeli fizičku i mentalnu bol te da je on izdvojen "zbog svoje rase, nacionalnog porijekla i religije".

"Ahmed nikad nije prijetio nikome, nikome nije naštetio, niti je to ikad namjeravao," piše u pismu upućenom gradskim vlastima. "Jedini tko je taj dan povrijeđen je Ahmed, a šteta koju je pretrpio nije izazvana previdom ili nesposobnošću. Umiješani gradski i školski službenici su znali što moraju učiniti da bi zaštitili prava Ahmeda. Oni su samo odlučili to ne napraviti".

Pisma zahtijevaju 10 milijuna dolara odštete od gradskih vlasti i pet milijuna od  škole, kao i pisanu ispriku gradonačelnice Beth Van Duyne u kojoj ona "priznaje da nikad nije bila suočena s dokazima da je Ahmed 'pijun' u bilo kakvom 'civilizacijskom džihadu' ili da je događaj planirala Ahmedova obitelj ili prijatelji kao dio 'operacije širenja utjecaja'."

> Mali "Ahmed sa satom" iskoristio Obamu i seli u Katar

Isprika je također zatražena od službenika u školi i šefa policije Larryja Boyda u pismu koje prijeti civilnom tužbom ako se zatraženo ne izvrši u roku od 60 dana, javlja USA Today.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.