Očevidac: Dečko iz osiguranja je krenuo prema njemu, a on je kresnuo upaljač

Foto: Pixsell/Patrik Macek

Danas se na Markovu trgu muškarac polio benzinom i zapalio. Liječnici se bore za njegov život.

"Mislio sam da se čovjek polijeva vodom jer mu je vruće", rekao je za Jutarnji list očevidac koji je na Markovom trgu taman prolazio kada se zasad nepoznati muškarac polio benzinom i zapalio te zadobio teške opekline na 90 posto tijela.

"Stajao sam na ulazu u sabor i čekao, došao je muškarac ispred ograde, oko 60 godina, visok 180, u trenirci, s kapom na glavi i vrećicom u ruci", ispričao je. 

"Izgledalo je kao da se pokušava rashladiti"

Govori da je prošao pored njega kad je stao, izvadio dvije boce Jamnice od 1.5 litara i počeo se polijevati tekućinom. "Izgledalo je kao da se pokušava rashladiti. Nisam osjetio miris benzina. Da sam osjetio, odmah bih reagirao", kaže.

Postalo je sumnjivo kad se čovjek počeo zalijevati tekućinom po odjeći i nogavicama trenirke, veli. Vrećicu je objesio o ogradu, a unutra su navodno bili čips i potrepštine iz dućana. Očevidac priča da je osjetio da se nešto čudno događa te je potom našao mladića iz Plenkovićeva osiguranja na ulazu u sabor. Upozorio ga je da se čovjek ponaša sumnjivo i polijeva tekućinom.

"Kad je dečko iz osiguranja krenuo prema njemu, izvukao je upaljač iz džepa i kresnuo"

"Dečko je odmah krenuo prema njemu, vikao ‘gospodine, gospodine’, u tom je trenutku ovaj spustio bocu Jamnice, izvukao upaljač iz džepa i kresnuo", govori očevidac. 

Dodaje da je plamen bio trenutan, cijelo tijelo čovjeka je zahvatilo u sekundi. Mladić iz osiguranja skočio je u kućicu policajca, uzeo vatrogasni aparat i počeo gasiti plamen s čovjeka.

"Nisam čuo da je rekao riječ"

"Ja ga nisam čuo da je rekao riječ. Pao je na koljena nakon nekoliko minuta tek, a onda su dotrčali i drugi ljudi iz osiguranja, policije, a onda i doktorica iz saborske ambulante", kaže.

Nakon svega, iz zgrade je izašao i premijer Plenković. 

***

Savjetodavnu pomoć suicidalne i depresivne osobe mogu dobiti na više mjesta. U Republici Hrvatskoj postoji nekoliko brojeva telefona za psihološku pomoć:

Centar za krizna stanja i prevenciju suicida: 01 2376 335 (radi od 0 do 24 sata)

Plavi telefon: 01/4833888 (plavi-telefon@zg.t-com.hr)

Psihološki centar TESA: 01/4828888 (psiho.pomoc@tesa.hr)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.