Ocijenite ministrice i ministre. Tko je najgori?

Foto: Pixsell, Index

HDZ je, presudom Vrhovnog suda, odgovoran za kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti. Zbog izvlačenja novca iz državnih institucija i tvrtki HDZ je u državni proračun morao vratiti 14.6 milijuna kuna, ali i platiti novčanu kaznu od 3.5 milijuna kuna. 

Na čelu te osuđene stranke je Andrej Plenković, ujedno i aktualni predsjednik vlade koji za sebe kaže da ima tako istančane radare da mu je u "tri sekunde jasno tko ima kakvu agendu i tko mu spina nekakav projekt". 

Zahvaljujući tim "radarima" danas ocjenjujemo tko se od ministrica ili ministara u takvoj vladi Andreja Plenkovića najviše, a tko najmanje iskazao. Tko je zaokupio pažnju javnosti u godini na izmaku? Prošle godine čitatelji Indexa imali su bolje radare od Plenkovića kada su za najgoreg ministra izabrali Darka Horvata koji je postao prvi uhićeni ministar. 

Najgore od preostalih u vladi možete ocijeniti u našoj anketi (ministre ocjenjujete ocjenama od 1 do 5, pri čemu je 1  ocjena za onog/one kojeg/koje smatrate najgorim/najgorima).