Od 1. travnja struja skuplja i do 15 posto!

STRUJA će od travnja biti skuplja za od pet do 15 posto! Potvrdio je to šef Uprave HEP-a Leo Begović, koji kaže da struja mora poskupjeti zbog nove cijene plina. Koliko ćemo točno od 1. travnja plaćati struju, znat će tek kad bude poznato koliko će se povećati HEP-ovi izdaci za plin.

"Mi smo našim poslovnim planom za 2010. predvidjeli dobit od 200 milijuna kuna, no ako bi nam Ina povećala cijenu plina za 20 posto, to bi onda značilo veći trošak u odnosu na predviđeni plan za 400 milijuna kuna, što u konačnici znači gubitak od 200 milijuna kuna u našem poslovanju. Za taj dio bismo morali povećati cijene struje, ali posljedično i centralnoga grijanja, no dok s Inom ne utvrdimo novu cijena plina, ne može se ništa konkretnije reći", rekao je za Slobodnu Dalmaciju predsjednik Uprave HEP-a Leo Begović.

Podsjećamo, poskupljenje struje najavljeno je još u prosincu prošle godine, kada je Vlada dopustila Ini da podigne cijenu plina za dvadesetak posto. Begović je još tada najavio da u prva tri mjeseca 2010. građani Hrvatske neće plaćati skuplju struju, ali i da će od 1. travnja morati uvesti neke promjene. "Svako poskupljenje jednog od osnovnih energenata trebalo bi voditi prema korekciji cijena", objasnio je Begović krajem prosinca.

Predstavnici najvećih hrvatskih sindikalnih udruženja tada su priopćili kako strahuju da bi poskupljenje energenata moglo izazvati lančanu reakciju drastičnog povećavanja cijena.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.