Od sredine prošlog mjeseca do danas u Sloveniju ušlo 230.800 izbjeglica i migranata

Foto: Hina

IZ HRVATSKE je u srijedu ujutro u 6 sati vlakom u slovensku Dobovu prispjelo 1136 migranata i izbjeglica, a autobusima preko graničnog prijelaza Petišovci njih još oko 700, potvrdila je slovenska policija.

Svi se nakon registracije i osnovnog humanitarnog zbrinjavanja prebacuju u tranzitne centre, a kasnije prema sjeveru države, najviše u Šentilj, gdje ih trenutačno  4200 čeka da ih prime austrijski organi. Tijekom noći iz Šentilja je u Austriju otišlo oko tisuću migranata.

Jučer je preko Dobove s pet kompozicija u Sloveniju ušlo 5269 migranata, a u prihvatnom centru Dobova još ih se nalazi oko tisuću.

Od sredine prošlog mjeseca do jutros u 6 sati u Sloveniju je, po službenim podacima policije, ušlo ukupno 230.800 izbjeglica i migranata.

Slovenija je zadnjih dana više puta zanijekala vijesti o navodnom skorom zatvaranju svoje granice za migrante, ali inzistira na postupnom smanjivanju dnevnog priljeva.

Po nekim neslužbenim informacijama koje spominju slovenski mediji, postupak registracije i prihvata izbjeglica mogao bi usporiti i  jutros započeti štrajk slovenske policije, no službenih potvrda za to još nema.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.