Odbjegli dr. Ognjen Šimić: Nikad nisam primio mito i nisam pobjegao!

"NISAM niti jednom primio mito. To je kad primiš novac za nešto što inače ne bi smio napraviti. U zapadnim državama ne postoji mito u odnosu između doktora i pacijenta, svećenika i vjernika te odvjetnika i klijenta. Mito je samo ako je upletena državna administracija", pojasnio je svoje viđenje korumpiranosti liječnika odbjegli riječki kardiokirurg Ognjen Šimić, pravomoćno osuđen na pet godina zatvora upravo zbog primanja mita.

U intervjuu za OBN Šimić je kazao kako on nije bjegunac, iako je pravomoćno izricanje presude dočekao sa suprotne strane granice: "Nije bilo bježanja. Mene nije nitko tražio kada sam otišao u Sarajevo". Budući da osuđenog Šimića sarajevski liječnički krugovi nisu dočekali raširenih ruku, umjesto kardiokirurgijom bavi se spisateljskim radom pa je tako napisao knjigu "Osuđenik sa srcem u rukama".

Šimić je kazao je njegov odlazak veliki gubitak za hrvatsku medicinu i kako zato "po Korzu šeta 40-ak ljudi manje", a naveo je i kako se ne boji potpisivanja sporazuma između Hrvatske i BiH koji će onemogućiti onima sa dvojnim državljanstvom bijeg od pravde.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.