Odluka o novom glavnom ravnatelju HRT-a donijet će se iduće srijede

PROGRAMSKO vijeće HRT-a, koje je danas strpljivo poslušalo predstavljanje još sedam potencijalnih kandidata za mjesto novog glavnog ravnatelja državne televizije, ima točno šest dana da dobro razmisli i odvagne sve kvalitete i mane kandidata, a ime novog čelnog čovjeka HTV-a trebalo bi se konačno saznati sljedeće srijede, 10. veljače.

Danas su pred Vijeće izašli kandidati Damir Novinić, Ivan Pavelić, Nada Prkačin, Tomislav Radić, Damir Šimunović, Dragutin Veselčić i Nada Zgrabljić-Rotar, koji su iznijeli svoje viđenje budućeg poslovanja HRT-a, a pritom su izneseni i kojekakvi zanimljivi, pa i – blago rečeno – duhoviti detalji.

Veselčić: Nisam gay, a nisam ni član HDZ-a... zapravo bio sam

Primjerice, dosadašnji direktor Vinkovačke TV Dragutin Veselčić između ostaloga je rekao kako na HTV-u ima sjajnih novinara kojima se ne dopušta da rade svoj posao, te da ti novinari za takve odluke nisu krivi. Kao primjer izuzetno dobrog novinara istaknuo je kulturnjaka Dražena Ilinčića, no pritom je naglasio kako ne želi da ga Vijeće krivo shvati te je našao za shodno napomenuti kako on nije gay, a ni član HDZ-a, iako je prije bio.

Novinarka HTV-a Nada Prkačin osjetila je potrebu da se pred članovima Vijeća opravda zbog svojeg izgleda, rekavši kako je svjesna da izgleda balavo, no potom se oštro obrušila na sadašnje stanje novinarstva u vlastitoj kući, ocijenivši kako je ono huškačko i isljedničko, a HTV je, kako je rekla, preplavilo žutilo. Za financijsko vođenje kuće, kazala je, ne bi zapošljavala menadžere sa strane, već bi u slučajevima kad zapne za savjete pitala svoje susjede ekonomiste.


Pomoćnik ravnatelja HRT-a Damir Šimunović konstatirao je kako mu je dosta osoba koje dolaze izvana i zaposlenima na HRT-u, kako je rekao, drže prodike što i kako bi trebalo raditi, te da mu je to bio motiv da se kandidira za mjesto ravnatelja, a priznao je i kako ga ostali u kući gledaju kao gerilca jer pokušava provesti nešto za što nije pokazan interes.

Našlo se tu i kirurgije i Alberta Einsteina

Ivan Pavelić iz poslovne škole Libertas kao svoju prednost istaknuo je činjenicu što dolazi izvana te zbog toga, naglasio je, može raditi kirurške rezove koje drugi ne bi mogli učiniti, a upozorio je i kako, u slučaju da postane ravnatelj, ne namjerava otpuštati zaposlenike, već bi mnoge od njih prekvalificirao.

Profesorica na Filozofskom fakultetu u Zadru Nada Zgrabljić-Rotar nastojala je impresionirati članove Vijeća citirajući Alberta Einsteina, rekavši kako su za učinkovito prevladavanje teškoća neophodne temeljite promjene odnosa u kojima su te teškoće nastale.

Pred članovima Programskog vijeća doista neće biti lak zadatak u idućih nekoliko dana - odvojiti žito od kukolja i izabrati pravog budućeg ravnatelja državne dalekovidnice. Odabrani kandidat mora dobiti najmanje osam glasova od ukupno deset članova Vijeća, a ukoliko niti jednom od kandidata to ne uspije, natječaj će se poništiti te će se raspisati novi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.