Odluka o prodaji Spaladium arene nakon izbora

Screenshot: Google Street View

ODLUKA o prodaji Spaladium arene bit će donesena nakon izbora. Slavica Radić, predstavnica Grada Splita, predložila je danas na Skupštini vjerovnika TPN-a u stečaju da se pričeka do konstituiranja novog Gradskog vijeća, što se očekuje u lipnju. Sudac Velimir Vuković je stoga zakazao novo ročište za srpanj.

Spaladium arena bez planiranih događaja tijekom ljeta, isključit će im struju?

Usvojen je izvještaj stečajne upraviteljice Natalije Mladineo, koja je navela kako je Arena poslovala tijekom posljednja dva mjeseca te su u tom razdoblju platili nešto duga za vodu i struju.

"Do petog mjeseca planirani su prilivi, a onda dolazi razdoblje bez događaja. Vjerojatno će porasti dug za struju, upitne će biti i plaće šestero zaposlenika. Ako ne platimo struju, isključit će nas iz mreže. Moram istaknuti da je Komisija za Europsko prvenstvo u rukometu utvrdila da je Arena sposobna za prvenstvo", kazala je Mladineo.

S prijedlogom predstavnice Grada bilo je problema. Naime, Gradu Splitu nije usvojena tražbina pa je predstavnik Erste grupe tražio da se utvrdi u kakvom se statusu Grad Split pojavljuje na Skupštini vjerovnika, odnosno, daje prijedlog. Prijavljena tražbina je osporena, a nema ni ovršne isprave pa Grad zapravo ni ne može ništa predlagati.

"Banke su dosad štitile javni interes"

Predstavnici Erste grupe, Unicredita i Zabe izuzeli su se od odluke o prodaji. Predstavnica Državnog odvjetništva u jednom je trenutku pitala suca Vukovića zar to nije njegova ovlast.

"Vi ćete odlučiti. Ja neću preuzeti odgovornost", odgovorio je sudac.

"Banke su dosad štitile javni interes", naveo je jedan od predstavnika banaka, istaknuvši kako žele izbjeći situaciju da se Arena proda, a Grad Split preuzme plaćanje dugova. 

Radić je izvijestila i kako je Grad Split podnio tužbu za ukidanje pravorijeka arbitražnog suda.

Neželjeno dijete

Renco Posinković, jedan od zaposlenika i vjerovnika TPN-a, požalio se kako ih svi izbjegavaju.

"Kada je stečajni postupak počeo prije 31 mjesec, banke su govorile riješit ćemo problem kada završi arbitraža. Sada kada su dobili arbitražu, sada smo problem Grada, koji nam govori, strpite se da prođu izbori", kazao je Posinković.

"Vi ste svačije neželjeno dijete", konstatirao je sudac Vuković.

Prodavat će se inače pravo građenja na dvorištu od 15 tisuća kvadrata i Spaladium arena procijenjena na 354 milijuna kuna, čemu treba dodati i 89 milijuna kuna imovine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.