"Odmazda" za ubojstvo znanstvenika: Više od tisuću iranskih studenata prebacit će se na studij nuklearne fizike

TJEDAN dana nakon što je u Teheranu ubijen istaknuti nuklearni znanstvenik, više od tisuću iranskih studenata na sveučilištima u glavnom gradu Irana objavilo je svoje namjere o upisu ili prebacivanju na studij nuklearne fizike.

Mostafa Ahmadi Roshan, kemijski stručnjak i ravnatelj postrojenja za obogaćivanje urana Natanz, ubijen je kada su dvojica napadača na motociklu na vrata njegova automobila postavila magnetsku bombu.

Iran je za napad optužio Washington, CIA i, te nastavlja zahtijevati svoje "pravo na mirnu nuklearnu energiju", unatoč protivljenju Zapada, piše The Daily Caller.

List Teheran Times prenio je izjavu jednog djelatnika tehnološkog sveučilišta Sharif koji je rekao kako je velik broj studenata objavio svoju spremnost na rad u nuklearnoj industriji, obećavši pritom kako će "neprijateljima ukrasti san".

Iranski ministar znanosti, istraživanja i tehnologije Kamran Daneshjo danas je na tiskovnoj konferenciji rekao je kako se oko 300 darovitih studenata sa Sharifa i još oko tisuću njih s preostalih sveučilišta prijavio za prebacivanje na studij nuklearne fizike i nuklearnog inženjeringa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.