Ogorčeni manjinski dioničari prijete skakanjem s krova tvornice u Kragujevcu

SKUPINA manjinskih dioničara srpske tvornice "22. decembar" iz Kragujevca zaprijetili su danas da će skočiti s krova tvornice ukoliko uskoro ne počnu pregovori o raspodjeli imovine tog dioničkog društva, javlja B92.

Isti izvor prenosi izjavu direktora tvornice Miroljuba Krstića koji tvrda je privatizacija tvornice zakonito provedena pa nema potrebe za provođenjem bilo kakvih pregovora.

Danas prijepodne na krov tvornice se popelo petero predstavnika manjinskih dioničara koji traže pregovore s većinskim vlasnikom Milanom Spasojevićem. Ukoliko Spasojević ne pristane na pregovore radnici prijete da će skočiti sa krova tvornice.

Dramu koja se tijekom dana odvijala u krugu tvornice dodatno je otežalo to što je dvoje dioničara palo u nesvijest te ih je iz kruga tvornice morala odvesti hitna medicinska pomoć. Nakon toga na krovu su ih zamijenili drugi manjinski dioničari.

Oni smatraju da su postupkom privatizacije tvornice prevareni i opljačkani, jer su navodno svoje dionice većinskom vlasniku Spasojeviću namjeravali prodati po cijeni od 200 eura po dionici da bi im on ponudio svega deset eura za dionicu.

Tvrde da je još prije tri godine kada se tvornica prodavala bilo nepravilnosti koje su kupcima omogućile kupnju tvornice po daleko nižoj vrijednosti od stvarne vrijednosti. Svaka sličnost s hrvatskom privatizacijom je (možda) slučajna.

R.I.
Foto: kragujevac.co.yu

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.