Omiljeni HDZ-ov vaterpolist dobio posao u turističkoj zajednici. Reference? LOL

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

BIVŠI vaterpolist Dubravko Šimenc nakon završetka sportske karijere nastavio je s menadžerskom. Dvije i pol godine proveo je u Borovu, tvrtki u većinski državnom vlasništvu, gdje se zaposlio u svibnju 2015. kao brend menadžer startasica. A prije pola godine je jednu državnu tvrtku zamijenio pak drugom institucijom, koja se također financira iz državnog proračuna.

Riječ je o Hrvatskoj turističkoj zajednici. Šimenc se, doznajemo iz HTZ-a, ondje zaposlio prije pola godine na mjestu voditelja odjela za sportske marketinške projekte. U HTZ-u su nam rekli da im je, budući da je 2018. "sportska godina", trebalo pojačanje.

Šimenc je na novom radnom mjestu već zapažen pa je tako ovog ljeta na graničnom prijelazu Plovanija, zajedno s Kristijanom Staničićem, direktorom HTZ-a, dijelio vodu turistima, što su mediji snimili.

"Svi znamo da je u tijeku "sportska" 2018. godina. Započeli smo ju Europskim rukometnim prvenstvom gdje se Hrvatska dokazala kao iznimno dobar domaćin i organizator. Pozitivan efekt na turistički promet u siječnju ove godine, koji je imao dvoznamenkasti rast, imala su sportska događanja poput Snježne kraljice na Sljemenu i spomenutog Europskog rukometnog prvenstva održanog u četiri hrvatska grada. Prošli smo i XXIII. Zimske olimpijske igre u Seulu gdje je HTZ održala u južnokorejskom gradu PyeongChang u Olimpijskom selu vrlo uspješnu poslovnu radionicu gdje smo pred 40 partnera iz Južne Koreje predstavili hrvatsku turističku ponudu. Održano je i Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji gdje je Hrvatska s Vatrenima ostvarila povijesni uspjeh", navode nam u HTZ-u sportska događanja koja su se odvila ove godine.

Kažu kako je Hrvatska uspješna sportska nacija, te da bi sinergija sporta i turizma, pogotovo uz svjetske uspjehe naših sportaša, trebala biti bolje izražena te kvalitetnije iskorištena u promociji naše zemlje diljem svijeta.

"Drago nam je da se priključio našem timu"

"Tom idejom vodili smo se i prilikom kreiranja našeg zadnjeg promotivnog turističkog spota "Ambasadori hrvatskog turizma" u kojem sudjeluju brojni globalno poznati hrvatski sportaši. Spot je u Las Vegasu proglašen najboljim svjetskim promotivnim turističkim videom te je polučio odlične rezultate upravo za vrijeme trajanja Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji. U tom smislu, trebalo nam je i "pojačanje" unutar Hrvatske turističke zajednice.

Drago nam je da se Dubravko Šimenc, uspješni olimpijac i proslavljeni vaterpolist s ostvarenom vrhunskom sportskom karijerom u veljači 2018. godine, nakon javno objavljenog i provedenog natječaja, priključio timu Hrvatske turističke zajednice. Dubravko Šimenc radi kao voditelj odjela za sportske marketinške projekte te smo sigurni da će svojim znanjem, iskustvom, kontaktima, te mrežom poznanstava posebice unutar sportskog svijeta još više doprinijeti boljoj vidljivosti Hrvatske kao sportsko-turističke destinacije. Sport danas ima sve veću ulogu u promociji odredišta i više nije samo sadržaj boravka na nekoj destinaciji, nego često i glavni motiv za putovanje u određeni grad, državu ili regiju", stoji u odgovoru HTZ-a za Index.

Napominju da HTZ nije državna agencija ni tijelo javne vlasti, odnosno osnivač joj nije RH, pa tako kažu ne podliježe propisima o zapošljavanju državnih ili javnih službenika.

"Međutim, natječaje, pa tako i za navedenog kolegu, provodimo transparentno i javno", navode nam u odgovoru.

Šimenc, predsjednica i startasice

Šimenc je, kako smo naveli, prije HTZ-a radio u Borovu kao brend menadžer za startasice.

Jedan od najpopularnijih poteza na toj poziciji bio mu je darivanje predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, kojoj je poklonio par startasica. Grabar-Kitarović je obula spomenute startasice na Davis Cupu u zagrebačkoj Areni prije dvije godine i podigla noge na stolac ispred sebe.

Direktorica marketinga Borova tada je za Index rekla da je kolega Šimenc predsjednici darovao jedan par startasica, i da to nije bio dio planirane reklamne kampanje.

Dubravko Šimenc inače je jako blizak HDZ-u. One večeri kad je Kolinda Grabar-Kitarović postala predsjednica, on i Ana Karamarko su se družili i snimali selfije koje su potom objavljivali na društvenim mrežama, a kad je izbila afera Konzultantica, na društvenim joj je mrežama odmah pružio podršku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.