Izraelska vojska ubila Palestince, na Zapadnoj obali izbio opći štrajk

Foto: EPA

Stanovnici Zapadne obale stupili su danas u opći štrajk u znak prosvjeda protiv toga što su izraelske snage ubile Palestince u izbjegličkom kampu u Tulkarmu na Zapadnoj obali te zbog rata u Pojasu Gaze. Štrajk su sazvali Fatah i druge skupine.

Po očevicima, na ulicama Ramale u nedjelju ujutro gotovo i nije bilo prometa i trgovine su bile zatvorene. 

U Hebronu, na sjeveru Zapadne obale, izraelski vojnici ubili su u nedjelju ujutro dvojicu Palestinaca.

Palestinsko ministarstvo zdravlja objavilo je da su ih izraelske vlasti obavijestile o tom incidentu. Po izraelskoj vojsci, Palestinci su napali izraelske vojnike na kontrolnoj točki.

Situacija na Zapadnoj obali značajno se pogoršala od početka rata između Izraela i Hamasa u Pojasu Gaze 7. listopada 2023.

Po palestinskom ministarstvu zdravlja, na Zapadnoj obali od tada je poginulo više od 450 Palestinaca, većina u izraelskim napadima. U Pojasu Gaze poginulo je više od 33.000 ljudi, a tisuće su ozlijeđene. 

Izraelske snage izvele su veliku operaciju na Zapadnoj obali koja je trajala do subote navečer. Po izraelskoj vojsci, ubili su najmanje 10 naoružanih Palestinaca. Devetorica pripadnika izraelskih snaga sigurnosti ozlijeđena su u borbama u izbjegličkom kampu Nur Šams u Tulkarmu. 

Ministarstvo zdravlja na Zapadnoj obali objavilo je da je u toj operaciji poginulo 14 ljudi, a nekoliko je ozlijeđeno, uključujući 16-godišnjeg mladića.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.