Opet se oglasio Milanovićev ured, imaju poruku za Plenkovića

IZ UREDA predsjednika Zorana Milanovića ponovno su se oglasili glede rasprave s vladom i premijerom Plenkovićem oko sazivanja sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnosti, oko kojeg se ne mogu dogovoriti je li Milanović pozvan ili nije i tko treba slati dopise o sjednici. 

"U mom uredu postoji predstojnik Ureda, to je gospodin Frka Petešić, on zna pisati, potpisati dopis, zna dokument dostaviti u Ured predsjednika. Taj dokument je dostavljen Uredu predsjednika u petak u 19 i 10 gospodinu Orsatu Miljeniću koji je isto pismen i zna to pročitati", rekao je u nedjelju premijer. 

Sada su mu iz Milanovićeva uredu odgovorili. 

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Sjednice VNS-a ne saziva Frka Petešić, bivši veleposlanik u Maroku"

"Sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost ne sazivaju Orsat Miljenić, predstojnik Ureda predsjednika Republike i Zvonimir Frka Petešić, predstojnik Ureda predsjednika Vlade.

Uz sve poštovanje gospodi Miljeniću i Frki Petešiću, bivšem veleposlaniku u Maroku, koji je to – po prvi puta - postao odlukom tadašnjeg premijera Milanovića i predsjednika Republike prof. dr. Ive Josipovića, opet ćemo ponoviti: sjednice VNS-a zajednički sazivaju predsjednik Vlade Andrej Plenković i predsjednik Republike Zoran Milanović koji sjednicom i predsjeda, kako to propisuje čl. 4 st. 3 Zakona o sigurnosno-obavještajnom sustavu RH. 

Na prvu i za sada jedinu sjednicu VNS-a koju su sazvali zajedno predsjednik Milanović i predsjednik Vlade Plenković, proljetos, predsjednik Vlade – uz suglasnost Predsjednika Republike – doveo je skoro sve svoje ministre, pa i predstojnika svog Ureda Frku Petešića, iako nisu članovi VNS-a. Predstojnik Ureda predsjednika Miljenić nije bio na sjednici jer nije član VNS-a i jer predsjednik Milanović poštuje Zakon o sigurnosno-obavještajnom sustavu RH.  Nakon ovakvog protupropisnog postupanja Vlade, sada će se Predsjednik Republike još strože držati zakona, što mu je i ustavna obveza", stoji u priopćenju Ureda predsjednika. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.