Oporavlja se američka beba koju je ubojica izrezala iz majčina trbuha

Facebook: Cecilia Garcia

MALENI dječačić kojeg je ubojica izrezala iz utrobe 19-godišnje Marlen Ochoa-Lopez još uvijek je u teškom stanju, ali pokazuje znakove oporavka te je počeo samostalno disati, piše New York Post.

Na konferenciji za novinare, obitelj dječaka Yovanija Yadiela Lopeza izjavila je kako je njegovo zdravstveno stanje sve bolje.

Novorođenče je do nedavno moglo disati samo uz pomoć aparata, a prije nekoliko dana je samostalno prodisalo.

"Još nas čeka dugi put, ali beba se bori i preživljava", izjavio je novinarima Frank Avila, odvjetnik obitelji dječačića.

Stravičan zločin

Dječakovu majku, 19-godišnju Marlen Ochoa-Lopez, divljački je 23. travnja zadavila 46-godišnja Clarisa Figueroa kako bi došla do njenog djeteta. Marlen je tada bila u devetom mjesecu trudnoće, a upoznala je Clarisu preko Facebooka. Clarisa ju je namamila u svoju kuću time što joj je ponudila besplatnu odjeće za novorođenčad da bi je zatim ubila, razrezala trbuh i uzela bebu.

Clarisa Figueroa je ubrzo nakon stravičnog zločina nazvala policiju kako bi ih pozvala u pomoć jer je dječačić prestao disati. Policijskim službenicima je rekla kako je ona majka djeteta, piše The Guardian.

Hitna pomoć odvezla je ženu i bebu u bolnicu Advocate Christ u Oak u Illinoisu, gdje su liječnici utvrdili kako dječačić ima male šanse za preživljavanje jer je pretrpio teško oštećenje mozga.

Bacila tijelo majke u kantu za smeće

Obitelj Marlen Ochoa-Lopez prijavila je odmah njen nestanak i predala policiji informacije o posljednjim kontaktima koje je imala na društvenim mrežama. Istražitelji su povezali te informacije s pozivom u pomoć koji je bio upućen policiji 23. travnja. Ubrzo su naložili DNK testiranje bebe.

Policija je 15. svibnja pronašla tijelo 19-godišnje Ochoa-Lopez u kanti za smeće iza kuće na jugozapadu grada Chicaga.

Clarisa Figueroa (46) i njezina kći Desiree Figueroa (24) optužene su za ubojstvo, dok je Clarisin dečko, Piotr Bobak (40), optužen za prikrivanje zločina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.