Tematska sjednica o snijegu: Oporba opet kreće na Keruma, tko će ovog puta izdati?

ZAKAZANA je tematska sjednica splitskog Gradskog vijeća o snježnoj katastrofi. U ponedjeljak SDP i HNS ponovno kreću na Keruma. Tražit će referendum za smjenu gradonačelnika, ali i predsjednice Gradskog vijeća Nevenke Bečić. Već se oglasila Milica Cipci. Ona je trinaesta, ako bude dvanaest. Ako tako Milica veli, onda nema straha. Znači da sigurno nema 12 oporbenih ruku. Šef kluba vijećnika SDP-a Ivo Baldasar iskreno sumnja da će HDZ glasati za referendum.

HDZ oporba Kerumu?

Sanja Bilač, šefica kluba vijećnika HDZ-a, uvjerava da su oni Kerumu u Gradu oporba i da nema spora da će i oni tražiti referendum. U odlučnost Bilač, kojoj su otkazale sve kočnice pa traži i Jacinu ostavku, ne treba sumnjati, no HDZ nije vjerodostojan jer se ne zna što će napraviti njezine defetistički raspoložene kolege Mirko Ramljak i Tomislav Gojo. Taj je izostao sa posljednje sjednice kada se prvi put pružila prilika za glasanje o referendumu. Ramljak je Indexu već izrazio dvojbe oko realnosti održavanja referenduma. Evidentno je da ga ne krasi energija kolegice Bilač, koja je zasad jedina sigurna u HDZ-u što se podrške referendumu tiče.

Hoće li Boraska opet zbrisati?

Ne treba dvojiti ni u nakane bivšeg HSP-ovca Luke Roguljića, koji je već dulje jedina konzistentna točka otpora samovolji brace i seke. Roguljić neće iznevjeriti oporbene težnje, no pitanje je što će biti sa Igorom Boraskom. Taj se prije 10 dana izgubio iz vijećnice baš kad se glasalo za aneks Zapadne obale. Nestade čovjek, mora da je bila neka priša. Zbog naglog nestanka, Kerum nije imao problema sa izglasavanjem dodatnog troška za Splićane.

Dakle, u ponedjeljak nam slijedi još jedan nastavak legendarnog splitskog cirkusa sa omiljenom temom o snijegu. Još jedan pokušaj napada na Keruma, još jedan neuspjeh oporbe, još jedan gradonačelnikov biser...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.