Oprez! U Brelima ćete parkiralište uz plažu platiti 80 kuna

ZBOG velikog broja kupača koji sa svojim automobilima dolaze na brelsku plažu Punta rata, dnevna karta za parkiranje kod hotela Maestral i u šumi blizu plaže stoji 80 kuna, dok ona uz prilaznu cestu košta 50 kuna.

I uz tako visoke cijene, parkiralište se ne može naći. Naplatom parkiranja se u neravnopravan položaj dovelo vlasnike apartmana koji moraju plaćati parkirališne karte, a državi uz to plaćaju i jednak porez te boravišnu pristojbu kao i oni koji ne moraju plaćati parkiranje. Načelnik Ivica Carević tvrdi kako je veliki pritisak na općinu zbog parkiranje, a da oni pred plažom raspolažu sa samo 30-ak mjesta, piše Jutarnji list.

"Ove smo godine uveli kriterije i odredili tko ima prednost kako ne bi bilo dijeljenja propusnica na riječ, molbe, poznanstva. Pozvali smo iznajmljivače s kućama iznad magistrale da nam donesu rješenja o kategorizaciji kao dokaz o potrebi za parkirališnom iskaznicom", kazao je Carević te dodao kako imaju velikih problema s vikendašima koji traže besplatan parking. Carević tvrdi kako je rješenje za parkirališne probleme u Brelima izgradnja dvoetažne garaže s 1000 mjesta, koja bi se trebala smjestiti iznad hotela Soline.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.