Optužen vozač saniteta koji je prije dvije godine skrivio smrt onkoloških pacijenata

Foto: Dusko Jaramaz/Pixsell

VOZAČ sanitetskog prijevoza optužen je da je skrivio nesreću u kojoj su poginule četiri osobe, stoji u optužnici bjelovarskog Županijskog državnog odvjetništva. Radi se o nesreći od 29. lipnja 2020. koja se dogodila u selu Rogoža kod Garešnice.

Tužiteljstvo u optužnici navodi da je 54-godišnji M.D. upravljao sanitetskim vozilom i da se kretao državnom cestom DC-45 prema Garešnici iz smjera Kutine. Na mjestu gdje je ograničenje bilo 40 km/h vozio je 131 km/h te se nije kretao obilježenom prometnom trakom koja se proteže uz desni rub kolnika, premda je bio dužan kretati se tom trakom.

U optužnici se navodi da je M.D. brzo vozio iako je bio svjestan da takvom vožnjom ugrožava svoju sigurnost, kao i sigurnost drugih sudionika u prometu .

Poginuli onkološki bolesnici

Vozača se tereti da je, prolazeći kroz lijevi zavoj, sanitetskim vozilom prešao na lijevu stranu kolnika, kojom se pravilno kretalo teretno vozilo. Uslijed svega je došlo do sudara u kojem su vozač i suvozač lakše ozlijeđeni, dok je četvero putnika iz sanitetskog vozila preminulo.

Preminuli putnici bili su onkološki pacijenti koje je M.D. vozio u Daruvar nakon primljene kemoterapije u Zagrebu.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.