Oreščanin: Zatvaranje teretana je alibi igra, opravdanje za tuđe pogreške

ZATVARANJE teretana je apsolutna diskriminacija, mjera za kojom se poseglo jer stožer u Splitu nije radio svoj posao, poručio je u Novom danu N1 Televizije predsjednik Glasa poduzetnika Dražen Oreščanin.

"Nisu radili kako treba, a onda su našli žrtvenog jarca. Tražili smo podatke o kojim i o koliko teretana se radi, nismo ih dobili. Od Ministarstva financija zatražili smo da za one koje su zatvorili podmire plaće i doprinose", rekao je te naglasio da horizontalne mjere iz lockdowna jednostavno više nisu primjenjive, već treba utvrditi tko se nije pridržavao propisa i njega zatvoriti, a druge pustiti da rade.

"Ovo je alibi igra, opravdanje za tuđe pogreške", zaključio je.

Naveo je primjer stožera u Istri koji je, kaže, uvijek bio tjedan-dva ispred ostalih, a Istra je imala najveći broj turista i najmanje zaraženih.

"Prema tome, sve smo otvorili zbog sezone, a da je to uzrokovalo porast broja zaraženih ne drži vodu jer u Istri i na Kvarneru su se ljudi držali propisa, u Dalmaciji nisu. Uzroci su loš rad stožera, a mjere pogađaju ljude koji nisu ništa krivi", rekao je.

Od plana oporavka ne očekuje ništa konkretno i dobro jer nitko iz privatnog sektora nije direktno uključen u to.  "Jučer smo dobili informaciju da se država neće uključiti u razgovore za otpisom kamata na kredite i leasinge tijekom krize nakon što istekne moratorij. Te tvrtke će propasti", upozorio je.

"Ukupnu štetu vidjet ćemo u listopadu"

"Procjenjuje se od 38.000 do 75.000 izgubljenih radnih mjesta, vidjet ćemo u desetom mjesecu kad isteknu moratoriji na kamate na kredite i ovrhe, onda ćemo vidjeti ukupnu štetu, blokirane i nezaposlene", rekao je.

Smatra da su razlike između njih i HUP-a velike jer oni zastupaju poduzetnike, dok udrugu poslodavaca čine menadžeri velikih kompanija. "Doživljavaju nas kao prijetnju pa nema prevelike suradnje", rekao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.