Orešković o Bartulici i Ferrariju: Poslao nam je poruku

Screenshot: N1

Saborska zastupnica i kandidatkinja na europskim izborima Dalija Orešković gostovala je na N1 i komentirala rezultate održanih izbora za Europski parlament.

"Bila bih ponosna da sam uspjela mobilizirati potreban broj birača i glasača. U ovakvoj maloj izlaznosti zahvalna sam svima koji su mi dali preferencijalni glas i nadam se da će ova lekcija, koju smo svi zajedno naučili, potaknuti novoizabrane parlamentarce i EU institucije da nešto krenu mijenjati. Sama Europska unija mora redefinirati svoje prioritete, a pogotovo u odnosu na Hrvatsku", rekla je Dalija Orešković o rezultatima izbora za Europski parlament.

"Brine činjenica da se 35 tisuća naših birača identificira s vrijednostima koje utjelovljuje Bartulica"

Dodala je i kako je ne brine činjenica što, iako je imala puno više glasova od nekih drugih, nije uspjela ući u Europski parlament. "Više me brine činjenica da se 35 tisuća naših birača identificira s vrijednostima koje utjelovljuje Bartulica. Mislim da smo stvorili jedan mentalni sklop koji je ušao u leđnu moždinu našeg stanovništva gdje se nagrađuje to što je vlast slast."

Osvrnula se i na Bartulicu koji je u crvenom Ferrariju došao proslaviti rezultate izbora. Odgovorila je na pitanje što je time htio poručiti. 

"Time je htio poručiti da što nas briga i što mi imamo ispitivati tko njega financira i neće njega naše institucije pozivati na red i pitati ga za nesrazmjer u imovinskoj kartici. To je poruka", rekla je Orešković, koja postaje saborska zastupnica, pa je komentirala i kako će se posložiti karte u saboru, kakva su joj očekivanja od Odbora za ljudska prava i hoće li tu biti nekih trzavica.

"Uopće ne sumnjam da će tu doći do bilo kakvih pucanja i trzavica. Mislim da moramo pokušati naći način da ti odbori drugačije djeluju. Ja ću osobno pozivati kolege s kojima smo zajedno izašli na izbore da putem odbora predstavljaju vlastite inicijative."

Otkrila hoće li se kandidirati na predsjedničkim izborima

Komentirala je i izjavu Marije Selak Raspudić da vlada nije ambiciozno složena i mogućnost da je to možda znak da Plenković ima druge ambicije. "Ja mislim da je Plenković svoju ambiciju već ostvario. Uspio je, nakon što je Hrvatska već 10 godina u Europskoj uniji, konsolidirati korupciju i dovesti dobar dio i medija i političkih analitičara u stanje da se korupcija više ni ne ispituje", kazala je.

Otkrila je i hoće li se kandidirati na predsjedničkim izborima. "Ne pada mi na pamet. Ja sam taj proces prošla sa željom da predstavim jedan program, a za koji se borim i dan-danas. Što se mene pita – nikad više", rekla je Orešković te dodala što misli o Selak Raspudić kao predsjednici.

"Mislim da joj je velika komparativna prednost to što je žena, mislim da joj je velika vrijednost to što se ne plaši ući u oštru debatu i voljela bih da skupi potpise kao kandidatkinja. Ja to pozdravljam, ali svjetonazorski ja pripadam drugom spektru", rekla je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.