Mandatar Orešković otkrio kako je prošao razgovor s Lorencinom i kojeg će ministra zvati

Foto: FAH

NAKON sastanka s ministrom Darkom Lorencinom u hotelu Sheraton, mandatar Tihomir Orešković novinarima je davao izjave ispred hotela. Izjavio je kako je razgovarao s Lorencinom, s kojim tvrdi, ima odlične odnose.

"Znamo se otkad sam bio u Plivi, a on u Ministarstvu gospodarstva. Imam odlične odnose s njim, za Hrvatsku je super turizam. Razgovarali smo o brendiranju Hrvatske, o investicijama, kako možemo produžiti sezonu.

Mi se dobro znamo, imali smo dobru diskusiju", rekao je Orešković.

Na upit novinara hoće li Lorencina ostaviti za ministra rekao je kako će na kraju odabrati najkvalitetnije ljude.

"Ja sam ovdje kao mandatar, vjerujem da ću biti premijer, spreman sam pomoći Hrvatskoj da krene u pravom smjeru da poboljšamo standard za svakog stanovnika ove zemlje", rekao je Orešković.

Na upit je li razgovarao s Milanovićem kazao je kako su se našli na pravoslavnom Badnjaku i da su imali diskusiju.

O razgovoru s Milanovićem

"Mi smo se upoznali još dok sam bio u Plivi, nadam se da ćemo u budućnosti imati ugodne razgovore.

U ovoj fazi se trebamo fokusirati na razgovore. Konzultiram se sa dosta ljudi. Kad formiramo Vladu tad ćemo oko drugim stvarima razgovarati.

Imamo 30 dana za Vladu, malo se podijelili da što prije možemo sastaviti novu i nadam se da nam neće trebati dodatnih 30 dana", rekao je Orešković.

Dodao je kako se planira vidjeti sa što više ljudi, ako će imati priliku.

Na upit hoće li se naći s ministrom Lalovcem rekao je kako će ga zvati i da se nada da će se naći, no ukoliko ne bude stigao, kaže kako vjeruje da će se s njim naći novi ministar financija.

Na upit oko reforme zdravstva i kanadskog modela samo je ustvrdio kako se još treba vidjeti koji je model dobar za Hrvatsku.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.