Organizatori Olimpijskih igara: OI će se održati sa 100-postotnom sigurnošću

Foto: Epa

OLIMPIJSKE IGRE u Tokiju, unatoč pandemiji i upornom protivljenju japanske javnosti, održat će se sa stopostotnom sigurnošću, rekla je predsjednica organizacijskog odbora Tokio-2020 Seiko Hashimoto 50 dana prije početka Igara.

U intervjuu koji je emitirao BBC Sport Hashimoto je rekla da je uvjerena da će se Olimpijske igre održati kako je planirano, od 23. srpnja do 8. kolovoza.

"Vjerujem da je mogućnost da se ove Igre održe stopostotna, a mi ćemo to učiniti", rekla je.

Iza zatvorenih vrata

Također je potvrdila da bi ove olimpijske igre mogle biti prve u povijesti koje će se održati iza zatvorenih vrata ako se zabrani dolazak i domaćih gledatelja u cilju sprječavanja infekcija. Organizatori su već odlučili zabraniti dolazak gledatelja iz inozemstva.

"Najveći će izazov biti upravljanje protokom ljudi. Mislim da moramo biti spremni organizirati ove Igre bez gledatelja", kazala je Hashimoto.
Mickael Payne, bivši direktor marketinga MOO-a, kazao je da su "stroge kontrole koje su postavili japanski organizatori i MOO prekinule izravnu veza između međunarodnih posjetitelja i Japanaca".

Odustalo oko 10.000 volontera

Oko 10.000 od ukupno 80.000 volontera planiranih za Olimpijske i Paraolimpijske igre odustalo je, i to, kako se navodi, zbog zdravstvenih problema, a to je jedna od najvećih poteškoća s kojima se susreću organizatori.

Zbog četvrtog vala infekcija Tokio i još nekoliko prefektura ostat će u izvanrednom stanju do 20. lipnja, mjesec dana prije Igara, dok je samo tri posto stanovništva primilo dvije doze cjepiva.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.