Orkanski udari vjetra na obali, najgore na riječkom području

Foto: Goran Kovačić/Pixsell

ZA CIJELU obalu, osim za Istru, na snazi je crveno upozorenje Meteoalarma zbog olujnog i orkanskog vjetra.

Prema DHMZ-u danas se očekuje vjetrovito te u većini krajeva promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Uz više oblaka moguće su slabe oborine, malo kiše na krajnjem jugu i istoku zemlje, a u Lici malo snijega, kojeg povremeno može biti i na istoku.

Pretežno sunčano bit će na sjevernom Jadranu. Puhat će umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na udare i olujni, a na Jadranu jaka i olujna bura, mjestimice s orkanskim udarima. Najviša dnevna temperatura od 2 do 8, na Jadranu između 8 i 14 °C.

I u Zagrebu se očekuje umjeren i jak, na udare olujan sjeverni i sjeveroistočni vjetar.

Meteoalarm na snazi

U riječkom području mogući su udari bure do 180 km/h, u drugom područjima do 150.

Detaljna prognoza po regijama

Istočna Hrvatska

Pretežno oblačno, mjestimice uz mogućnost za malo kiše, u gorju i snijega. Popodne su moguća i kraća sunčana razdoblja. Puhat će umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, moguće i s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura od 8 do 12 °C.

Središnja Hrvatska

Promjenljivo sa sunčanim razdobljima te uglavnom suho. Puhat će umjeren i jak sjeveroistočni vjetar, mjestimice s olujnim udarima, osobito u gorju. Najviša dnevna temperatura od 8 do 11 °C.

Gorski kotar i Lika

Umjereno i pretežno oblačno, mjestimice uz mogućnost za malo susnježice i snijega. Puhat će jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar s olujnim udarima, ponajprije u višim predjelima. Najviša dnevna temperatura između 4 i 9 °C.

Istra

Pretežno vedro i sunčano. Puhat će umjerena do jaka, navečer ponegdje i vrlo jaka bura s olujnim udarima. More će biti malo do umjereno valovito, ponegdje valovito, navečer mjestimice moguće i jače valovito. Najviša dnevna temperatura zraka bit će između 10 i 15 °C.

Sjeverni Jadran

Pretežno sunčano, povremeno uz više oblaka. Puhat će jaka i olujna bura, mjestimice s orkanskim udarima, osobito podno Velebita. Najviša dnevna temperatura između 11 i 14 °C.

Dalmacija

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Puhat će jaka i olujna bura, mjestimice s orkanskim udarima, uglavnom podno Biokova. Najviša dnevna temperatura od 14 do 19 °C.

I sutra vjetrovito

Umjereno, na kopnu i pretežno oblačno očekuje se sutra. Malo snijega moguće je tek rijetko u Lici, a u Dalmaciji poneka kap kiše. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na Jadranu umjerena do jaka bura, pod Velebitom s ponekim olujnim udarom. Ujutro na kopnu moguć je mraz. Najniža jutarnja temperatura od -3 do 1, na Jadranu od 2 do 9. Najviša dnevna od 4 do 9, duž obale od 10 do 14 °C.