Osječani ne mogu registrirati aute jer nedostaje registracijskih pločica

Ilustracija: FAH

MNOGI građani Osijeka ne mogu registrirati svoje automobile zbog nedostatka registracijskih pločica. Kako javlja RTL, u stanicama za tehnički pregled nitko ništa ne zna, MUP o svemu šuti, a neslužbeno se doznaje da je problem što se od Nove godine očekivalo uvođenje novih, redizajniranih tablica pa je proizvedeno manje starih

"Nemamo registarske pločice, osječko područje ih nema od sredine prošlog tjedna, od srijede. Pitali smo u policijskoj upravi odakle dižemo pločice. Ni oni nemaju. Nisu dobili od dobavljača", kaže Ivan Žulj, voditelj stanice za tehnički pregled EuroOsijek.

Stanice za tehničke preglede dužne su imati dostatne količine oznaka kako je propisano zakonom. No ostalo im je tablica za motocikle i priključna vozila. Nestašica je svugdje.

"Imamo jednu manju količinu pločica više vrsta, i za mopede, i za traktore, i za osobne automobile. Budući da planiram, prošli tjedan sam naručio pločice i dao narudžbenicu u policiju", kaže Stjepan Veinberger, voditelj stanice za tehnički pregled Autoreparatura Osijek. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.