Nema dokaza: Oslobođen optužbe za silovanje u splitskoj diskoteci

Foto: 123rf, Google

SPLITSKI Županijski sud oslobodio je optuženog za silovanje 35-godišnjakinje u disko klubu, i to zbog nedostatka dokaza. Nisu mogli pokloniti vjeru isključivo iskazu oštećene, koji se sudskom vijeću nije činio životan i uvjerljiv. 

Mladić iz okolice Splita optužen je da je odvukao oštećenu s podija prema zahodu diskoteke. Unatoč tome što se protivila, gurnuo joj je prst u spolovilo i dirao po intimnim dijelovima tijela.

Nije bilo svjedoka u prepunoj diskoteci?

Sudac Mlađan Prvan zapitao se kako nije bilo očevidaca događaja u prepunoj diskoteci. Ni prijateljica oštećene koja je bila par metara udaljena ništa nije vidjela. Ginekološkim pregledom nisu utvrđene povrede koje bi ukazivale na nasilje.

Oštećena se pozvala na hematome na ruci koji su joj se pojavili idući dan, no zaštitar, koji je te večeri izbacio nju i društvo, rekao je da ju je on uhvatio za ruku.

Osnovana sumnja dovoljna za optužnicu, ne i presudu

"Prijatelji optuženog potvrdili su njegovu priči da ga je oštećena uzjahala kada su otišli na plesni podij. Suprug je vidio oštećenu kako pleše, a i njega su pitali gdje mu je žena. Nitko nije primijetio silovanje. Oštećena se ne brani, ne zove u pomoć", nabrajao je razloge oslobađajuće presude sudac Mlađan Prvan. Podsjetio je i kako je oštećenoj izmjereno 1,38 promila alkohola.

Zaključio je kako je optužba raspolagala samo jednim dokazom, iskazom oštećene. Sudac Prvan konstatirao je kako postoji osnovanost sumnje dovoljan za podizanje optužnice, no kako sud krivnju nedvojbeno mora utvrditi, smatra da nije bilo druge do osloboditi optuženog.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.