Osuđen napadač na dansku premijerku, bit će deportiran

Foto: EPA

Sud u Kopenhagenu osudio je 39-godišnjeg Poljaka na četiri mjeseca zatvora i naložio njegovu deportaciju jer je u lipnju udario dansku premijerku Mette Frederiksen dok je šetala Kopenhagenom. 

Slučaj je izazvao zabrinutost za sigurnost javnih službenika u toj nordijskoj zemlji, ali i ukazao na porast agresije na javnim mjestima. Nakon izdržavanja zatvorske kazne muškarac će biti deportiran iz Danske, a u tu će mu zemlju biti zabranjen povratak šest godina, odlučio je sud. 

Poljak je udario Frederiksen tijekom slučajnog susreta dok je hodala trgom dva dana prije izbora za Europski parlament. Muškarac je Frederiksen udario šakom u rame, a od trzaja joj je lakše ozlijeđen vrat, nakon čega je bila primorana otkazati nekoliko dogovorenih poslova. 

Frederiksen je, kako su rekli očevici, nakon napada bez pomoći i samostalno napustila mjesto događaja, no kasnije je u tv-intervjuu kazala da je poslije incidenta bila vrlo potresena. Napadač na premijerku osuđen je i zbog spolnog uznemiravanja žena na željezničkoj postaji, ali i zbog prevare u supermarketima. Na sudu je sve priznao. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.