Osuđeni za šverc kilograma kokaina iz Amsterdama pušten na uvjetni otpust

Foto: MUP

MIRO PIVAC, koji je pravomoćno osuđen na pet i pol godina zatvora zbog šverca kilograma kokaina iz Amsterdama, pušten je na uvjetni otpust, potvrđeno nam je u splitskom Županijskom sudu. Pivac je otpušten na uvjetni otpust godinu dana prije no što je izdržao kaznu od pet i pol godina zatvora zbog šverca kokaina, i to zbog lošeg zdravlja.

Iz bolnice na Ultru

Pivcu je pozlilo u svibnju na služenju kazne u Gospiću, hitno je prebačen u bolnicu te dvaput operiran, a stanje se nakon toga i zakompliciralo. Ipak, dovoljno se oporavio da posjeti i svoj prvi Ultra festival na Poljudu, a po gradu se priča i kako je blizu toga da ponovno otvori svoj kafić Mania na koji su braća Svalina i Ahmeti, dileri sa Brda, svojedobno bacali eksploziv.

Pivac je uhićen početkom prosinca 2010. godine nakon povratka iz Amsterdama, svega koji dan nakon što mu je postala pravomoćna presuda za 150 grama heroina i 30 grama kokaina, zaplijenjenih 1998. godine. To je na objavi presude za kokain iz Amsterdama istaknuo i sudac Vlado Živaljić: "Nije vam se ni toner na presudi osušio, a već ste ponovno uhvaćeni."

Nije pomogla ni rehabilitacija

Kako je u tom postupku Pivac osuđen na 2 godine i 4 mjeseca zatvora, taman koliko je odležao u pritvoru nakon hapšenja 1998. godine, branitelj Jadran Franceschi uspio je upravo uoči sjednice Vrhovnog suda, na kojoj se odlučivalo o žalbama na presudu za kokain iz Amsterdama, rehabilitirati Pivca, tj. izbrisati mu kaznu iz evidencije premda je presuda postala pravomoćna tek u studenom 2010. godine, svega tjedan dana prije no što su ga uhvatili po povratku iz Nizozemske.

Pivac se tijekom izdržavanja zatvorske kazne oženio djevojkom Kristinom te dobio dijete. Početkom godine supružnici Pivac optuženi su za iznudu Stobrečanina, koji je zbog pozajmice od osam tisuća eura ostao bez kuće i 300 tisuća kuna. Mjesečna kamata bila je 20 posto, a optužnica navodi da je Pivac oštećenom zaprijetio kako će završiti na dnu Bračkog kanala te da će mu dignuti kuću u zrak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.