Osumnjičeni za napad na zaštitara se smijao prijateljima, oni došli dat podršku

Na slici je kasino gdje se napad dogodio Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

OSUMNJIČENI za brutalan napad na zaštitara Hrvoja Zanatića, koji je nakon napada u bolnici i umro, jutros su dovedeni na ispitivanje u prostorije Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu.

Riječ je o mladićima A.B. (22) i M.P. (23), koji su se tijekom vikenda sami predali policiji. Napad se, podsjetimo, dogodio u noći s petka na subotu, nešto prije 5 sati ujutro. Mladići su fizički napali zaštitara nakon kraće prepirke te su potom pobjegli. Zaštitar je umro u bolnici.

Pobjegla su tri mladića, a prema dosadašnjim informacijama, dvojica su udarala zaštitara. Treći mladić, T.K. (34), bio je s njima u društvu te je pobjegao, ali koliko se zasad zna, on nije sudjelovao u napadu. Može ga se teretiti za nepružanje pomoći.

Jutros privedenom dvojcu na teret se stavlja nanošenje teških tjelesnih ozljeda sa smrtnim ishodom. Jučer su se za vrijeme ispitivanja branili šutnjom.

Kako piše Jutarnji, nekoliko prijatelja uhićenog dvojca pojavilo se u dvorišnom krugu sudskog kompleksa gdje su s nevjericom promatrali prijatelje dok ih policajci izvode iz kombija na ispitivanje u tužiteljstvo. Kad je A.B. završio s ispitivanjem, gdje se branio šutnjom, van je izašao s osmijehom, a njegovi prijatelji su mu povikali: "Ari, di si?" Na to im se on opet nasmijao te digao ruke u zrak i pozdravio prijatelje, prenosi Jutarnji.