Osvoji stipendiju za dvogodišnji vrhunski MBA program na Algebri!

Foto: Press foto

VISOKO učilište Algebra, uz Hrvatski Telekom kao partnera, otvara prijave za novi ciklus stipendijskog natječaja koji će najboljim kandidatima omogućiti da u cijelosti ili djelomično pokriju trošak jedinog e-Leadership MBA programa u regiji.

Procjena je Europske unije kako će do 2020. godine u cijeloj uniji nedostajati oko 200.000 e-Leadera, menadžera s razvijenim poslovnim, ali i digitalnim vještinama. Radi se o kombinaciji vještina i znanja koja je danas sve više tražena budući da se pred tvrtkama, od malih do najvećih, te drugim vrstama organizacija nalaze izazovi vezani uz digitalnu transformaciju: kako svoje poslovanje najbolje prilagoditi digitalnom dobu, odnosno kako primjenom digitalnih tehnologija tako doći do novih tržišta ili bolje konkurirati malim, agilnim tvrtkama koje su "uzburkale" pojedini tržišni segment.

Što je MBA studij e-Leadershipa i kome je namijenjen?

Budući e-Leaderi, osim poslovnih znanja vezanih uz vođenje tvrtki, morat će tako imati i čvrsta, vertikalna znanja iz digitalnih područja, odnosno moraju dobro razumjeti i tehnološke aspekte informacijskih tehnologija i njihovu poslovnu primjenu, kako bi mogli voditi digitalnu transformaciju tvrtki ili osnivati vlastite projekte koji "izazivaju" tradicionalne modele poslovanja.

S obzirom na ovu procjenu o potrebama za e-Leaderima pravo je vrijeme za školovanje na odgovarajućim MBA programima. Jedan od rijetkih takvih široj regiji (i jedini u Hrvatskoj) je e-Leadership MBA program Visokog učilišta Algebra, koje je i Europska komisija u nedavnom izvještaju o stanju e-Leadership i drugih digitalnih vještina istaknula kao jedan od pozitivnih primjera u području edukacije. U izvještaju je posebno naglašena važnost obrazovanja kao i snažnija suradnja tehničkih učilišta i poslovnih škola sa samim gospodarstvom, što je područje gdje Visoko učilište Algebra, još od svojeg osnutka, može služiti kao ogledan primjer.

Diplomski MBA studij e-Leadershipa (e-Vođenja) na Visokom učilištu Algebra izvodi se na engleskom jeziku, a na njemu većim dijelom predaju nastavnici s University of Indiana, Kelley School of Business, jedne od vodećih američkih poslovnih škola prema uglednom poslovnom časopisu Bloomberg, dok su pojedine specifične teme rezervirane za hrvatske i europske profesore.
e-Leadership MBA program namijenjen je primarno kandidatima koji svoje poslovno obrazovanje žele nastaviti na programu koji nudi kombinaciju poslovnih i tehnoloških znanja te koji, samim time, žele u svojim tvrtkama i organizacijama postati lideri u procesu digitalne transformacije. Primjerice, dobri su kandidati mladi menadžeri koji su do svojih trenutačnih pozicija došli s poslovnom ili tehnološkom pozadinom, a sada se dalje žele usavršavati uz upotpunjavanje znanja iz onog drugog područja, uz snažnu podlogu koja ova dva područja povezuje.

Stipendijski natječaj vrijedan 700.000 kuna

Kao i prošle godine, Visoko učilište Algebra ovih je dana otvorilo stipendijski natječaj (ukupne vrijednosti oko 700.000 kuna) koji će perspektivnim kandidatima omogućiti da pokriju djelomične ili pune troškove dvogodišnjeg MBA studija. Prijave za ovogodišnji stipendijski natječaj otvorene su do 1. listopada na linku: http://eleadership.mba/scholarship/.

Partner stipendijskog natječaja je Hrvatski Telekom.

U sklopu stipendijskog natječaja, kandidati će imati prilike upoznati neke od profesora i mentora koji provode program te će raditi i na zajedničkim projektima. Prošlogodišnja su iskustva pokazala da su mnogi kandidati u sklopu ovih druženja ostvarili i korisna međusobna poznanstva te su cijeli stipendijski natječaj zbog mogućnosti druženja i networkinga ocijenili vrlo korisnim, neovisno o tome hoće li dobiti stipendiju.

Većina kandidata na prošlogodišnjem natječaju bili su mladi profesionalci, menadžeri, koji su svoja postojeća poslovna znanja željeli nadopuniti dubinskim znanjima o primjeni tehnologije u modernom poslovanju, ili su pak završili neki od tehničkih fakulteta ali su u međuvremenu napredovali do neke od pozicija o menadžmentu tvrtke gdje im nedostaju poslovna, menadžerska znanja.

Više informacija o stipendijskom natječaju e-Leadership MBA programa Visokog učilišta Algebra i Hrvatskog Telekoma, uključujući i obrazac za prijavu, može se pronaći na sljedećem linku: http://eleadership.mba/scholarship/.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.