Otac Michaela Jacksona: Murray je samo žrtveni jarac

PROTIV liječnika Michaela Jacksona, doktora Conrada Murraya, podignuta je optužnica za ubojstvo iz nehaja. Tužitelji su danas objavili tužbu protiv Conrada Murraya, hjustonskog kardiologa koji je bio uz Michaela Jacksona u trenutku kad je preminuo 25. lipnja 2009. godine. Murrayu prijeti maksimalna zatvorska kazna od četiri godine zatvora.

No, Jacksonova obitelj ne vjeruje da je Murray bio sam, nego da se radi o velikoj zavjeri čiji je cilj bio ubiti pjevača. Otac Michaela Jacksona rekao je večeras u razgovoru sa CNN-ovim Larryjem Kingom kako vjeruje kako je njegov sin ubijen u sklopu velike zavjere, a dr. Conrad Murray je u tome samo "žrtveni jarac".

Murray samo žrtveni jarac

Joe Jackson kod Larryja Kinga nastupio je samo nekoliko sati nakon što je prisustvovao čitanju optužnice protiv Murraya za ubojstvo iz nehaja u sudnici u Los Angelesu.

"Tražio sam pravdu, a pravda bi po meni bila optužnica za teško ubojstvo", rekao je Joe Jackson. "Murray je, po meni, samo žrtveni jarac. Drugi ljudi su upleteni u cijelu stvar, vjerujem. No, mislim i da bi Murray, kad ga se dovede na ispitivanje, mogao reći sve što zna", dodao je.

Rekao je kako je Michael Jackson pričao svojoj majci o strahu da će ga netko ubiti, i to dok se pripremao za seriju koncerata kojima je prošle godine trebao najaviti svoj povratak na glazbenu scenu.

"Bojao se čak i odraditi sve te nastupe, jer se bojao da neće dobiti šansu završiti ih. Nije mogao sve te nastupe odraditi jedan za drugim. Čak su i njegova djeca rekla kako im je pričao da će ga netko ubiti", rekao je Joe.

Murray: Nisam kriv

Na saslušanju koje se održalo u sudnici blizu zrakoplovne luke u Los Angelesu Murray je pred sucem Keithom L. Schwartzom izjavio da se ne osjeća krivim. Određena mu je jamčevina od 75 tisuća dolara, iako je protiv nje bio tužitelj David Walgren. Sudac mu nije zabranio liječničku licencu, no ne smije koristiti anesteziju na pacijentima. "Ne želim da ljudima dajete sedative", rekao je Schwartz Murrayju.

Podsjetimo, Michael Jackson je zaposlio Murraya da mu bude liječnička pratnja tijekom njegovih napornih priprema za povratnički niz koncerata koji su se trebali održati u Londonu.

Jackson umro zbog prekomjerne doze lijekova

Prema tužbi, kralj popa je preminuo u Los Angelesu nakon što mu je liječnik dao snažan anestetik u kombinaciji s dvama drugim sedativima, čime je želio postići da Jackson, koji je bolovao od kronične nesanice, uspije zaspati.

Mrtvozornik Okruga Los Angelesa presudio je da je Jacksonova smrt rezultat ubojstva, koje je bilo rezultat prekomjerne doze nekoliko lijekova, prvenstveno propofola i lorazepama.

"Nije samo Murray sudjelovao u ubojstvu moga brata"

Na saslušanju su bili i članovi Jacksonove obitelji, uključujući njegove roditelje Joea i Kathrine Jackson, sestru La Toyu i braću Jackiea, Randyja i Tita. Jermaine Jackson je na pitanje o optužbi samo kratko rekao da nije dovoljno. Po izlasku iz sudnice Joe Jackson je kazao da mu se ne sviđa to što se dogodilo na saslušanju.

La Toya Jackson je javnosti poslala priopćenje u kojemu piše da je Michael ubijen, a umro je na rukama liječnika Conrada Murraya. "Vjerujem da je dr. Murray bio dio šireg plana", stoji u priopćenju te se dodaje kako postoje i druge osobe koje su uključene u ubojstvo. La Toya tvrdi kako će se nastaviti boriti da svi koji su odgovorni budu privedeni pravdi.

Propali pregovori o predaji liječnika

Očekivalo se da će prijedlog biti podnesen još u petak, ali to je odgođeno zato što tužitelji i Murrayev glavni odvjetnik, Ed Chernoff, nisu uspjeli dogovoriti uvjete predaje. Ukoliko bi se sam predao policiji, Murray bi izbjegao da se njegova fotografija u lisičinama pojavi u svim novinama na svijetu.

"Uhićenje dr. Murraya bilo bi gubitak vremena, novca i resursa. Oduvijek smo jasno govorili – recite nam kamo da dođemo i doći ćemo", rekao je Chernoff.

Murray je krajem siječnja došao u L.A. iz svog doma u Houstonu u Teksasu, očekujući moguću optužnicu. Prošli je tjedan posjetio Jacksonov grob u Forest Lawn Memorial Parku u Glendaleu u Kaliforniji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.