Otac žrtve zarobljene u hotelu pod snijegom: "Čekali su kao životinje za klanje, oteli su ih i ubili"

Foto: Facebook

OTAC Stefana Feniella koji je još uvijek zatrpan u hotelu Rigopiano pod ogromnom količinom snijega izjavio je kako su žrtve ubijene, a oni koji još uvijek nisu pronađeni zarobljeni protiv svoje volje:

"Ubijeni su, a oni koji još nisu izvučeni oteti su protiv svoje volje, jer oni su se htjeli vratiti iz hotela. Oteti su. Imali su spremne kofere. Skupili su ih kraj kamina, čekali su kao životinje za klanje", kazao je shrvani otac.

Ova teška optužba dolazi od strane oca koji još uvijek čeka da spasioci izvuku njegovog 28-godišnjeg sina iz hotela Rigopiano. Prema njemu, krivci za ovu nesreću su vlasti.

>> E-MAIL OTKRIO Samo nekoliko sati prije lavine u talijanskom hotelu odvijala se prava drama

Stefano Feniello je među nestalima dok mu je zaručnica spašena

Još uvijek čuva zadnju audio poruku koju mu je poslao njegov sin:

"Čujemo se nakon što odemo u spa. Sve je puno snijega. Jako sniježi ali ova Panda je odlična. Popeli smo se bez lanaca", glasi zadnja poruka koju je otac primio od svog sina.

Zadnje su to riječi koje su razmijenili. Otac mu je još rekao da se pazi i da se dobro zabavi. Stefano je u Rigopiano otišao s djevojkom proslaviti rođendan koji je bio tri dana prije nego što su otišli na put. Njegova djevojka je spašena, ali on je još zarobljen u hotelu.

Male nade i prvi pogrebi


Kako piše Tgcom24, u bolnicu u Pescari stalno pristižu roditelji i rođaci nestalih osoba i traže informacije o njima. Kako vrijeme prolazi, sve im je teže čekati te su u stanju šoka. I oni koji su imali najviše nade da će svi biti spašeni, te nade imaju sve manje kako dani prolaze.

Obitelji i prijatelji onih koji su pronađeni pripremaju pogrebe. U mjestu udaljenom 10 kilometara od hotela Rigopiano u utorak ujutro će biti održan pogreb Alessandra Giancaterina, šefa hotelskog restorana, koji je među prvim identificiranim žrtvama.

U mjestu Penne, 15 kilometara dalje, bit će održan pogreb Gabrielea D'Angela koji je radio kao konobar u hotelu Rigopiano.

Svjedočanstva djece

Iz hotela Rigopiano spašeno je 5 djece. Edoardo di Carlo u dobi od 10 godina priča kako je preživio: "Mislio sam na svoju mamu."

Edoardo još uvijek ne zna da je ostao i bez mame i bez tate.

Za novine Il Messagero rekao je kako je proveo dva dana u sobi za bilijar s drugom djecom: "Bio sam s drugih dvoje djece i čuo sam ženu koja plače i zove upomoć. Tada sam mislio na svoju mamu."

Njegova se mama nije spasila, ali su spašena djeca koja su bila s njim u sobi za bilijar, Samuel i Ludovica.


Edoardo, Samuel i Ludovica su bili zarobljeni 60 sati: "Puno smo plakali."

Samo nekoliko sati prije lavine u talijanskom hotelu odvijala se prava drama

"Želimo vas informirati da je situacija zbog posljednjih događaja postala uznemirujuća", početak je maila kojeg je Bruno Di Tommaso, službenik hotela Rigopiano, poslao nadležnim službama tijekom 18. siječnja. Pod "posljednjim događajima" mislio je na niz potresa koji su tog dana zatresli Apeninski poluotok.

Samo nekoliko sati kasnije, hotel će zatrpati lavina. Spasioci se do danas pokušavaju probiti do hotela zatrpanog snijegom, a nada da bi netko od dvadesetak ljudi koji su još zatrpani mogao biti živ, sve je manja. Do sad je potvrđena smrt sedamosoba, dok ih je 11 spašeno.

"U regiji Rigopiano snijeg je visine oko dva metra, a mi imamo 12 popunjenih soba. Generator koji pokreće dizel trebao bi biti dovoljan do sutra, nadamo se da ćemo do tada dobiti dostavu. Telefoni ne rade", stoji u mailu.

Di Tommaseo je nadzorne službe, urgirajući da požure s probijanjem puta do hotela, upozorio da su gosti u panici zbog potresa.

"Probali smo učiniti sve da ih smirimo, ali zbog činjenice da su ceste blokirane, oni su spremni noć provesti u autu. S lopatama smo uspjeli počistiti pristup hotelu", stoji u mailu kojeg prenosi talijanski Corriere Della Serra.


Nekoliko sati nakon što je mail poslan, hotel je zatrpala lavina.




 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.