U Kaštelima oteli 20-godišnjaka, izrešetali ga i bacili u bunar - dobili po pet godina zatvora

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

VITO MATIJAŠ i Ivan Kelam osuđeni su danas u Splitu na po pet godina zatvora zbog pokušaja ubojstva 20-godišnjeg Matka M., kojeg su početkom godine oteli u Kaštelima te odvezli u Vrsine kod Marine. Tamo su ga ranili s više hitaca iz pištolja te ubacili u bunar za stoku. 20-godišnjaka je idućeg dana spasio prolaznik koji ga je spazio u bunaru.

"Vjerojatno ne bi preživio da ga nije našao prolaznik. Ovo je tragedija, ali mogla je biti i veća", kazao je sudac Slavko Lozina.

Matijaš i Kelam su priznali djelo na suđenju, ali na pitanja nisu htjeli odgovarati. Ostao je tako nerasvjetljen motiv ovog djela. Nikada se nije saznalo zbog čega su oteli 20-godišnjaka, izrešetali ga i bacili u bunar da umre.

"Bili su kooperativni, iskreni i pokajali su se"

Sudac Lozina pojasnio je zbog čega je optuženicima izrekao minimalne kazne zatvora.

"Optuženici su bili kooperativni, priznali su i tako skratili postupak. Bili su iskreni i pokajali se. Matijaš je neosuđivan, ima psihičkim problema, bio je smanjeno ubrojiv. Prije par godina ubijen mu je brat. Kelam je, pak, osuđen za prijetnju koja nije ostvarena. Kazna je primjerena težini kaznenog djela", naveo je Lozina.

Obojici optuženika je određen pritvor, a kako su osuđeni na pet godina zatvora, nastavit će svoj boravak na Bilicama.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.