Otišla plivati u Japanu. Spasili je 80 km od plaže, provela dvije noći u oceanu

Foto: Profimedia

Žena koju su odvukle morske struje dok se kupala na plaži u Japanu spašena je oko 80 kilometara od obale 36 sati nakon što je nestala, rekli su dužnosnici. 21-godišnja Kineskinja, koja se na plivanje uputila s gumenim "prstenom" na napuhavanje, ušla je u more na plaži Shirahama Ohama u ponedjeljak oko 19:30 s prijateljicom, rekla je jutros obalna straža.

Vlasti su pokrenule operaciju potrage i spašavanja nakon što je njezina prijateljica iste večeri digla uzbunu na plaži u središnjoj regiji Shizuoka.


"Bilo je oko 19:55 kada smo 8. srpnja primili informaciju o nestanku, koji je prijateljica nestale žene prijavila u obližnjoj trgovini", rekao je lokalni dužnosnik japanske obalne straže.

Odnijelo ju more

Žena, koja nije imenovana, rekla je spasiocima da ju je odnijelo more i da se nije mogla vratiti na plažu jer je plivala s gumenim "prstenom". Napokon ju je uočio teretni brod kako pluta kod južnog rta poluotoka Boso u Chibi u srijedu u 7:48 ujutro, rekao je dužnosnik.

Dvojica članova posade manjeg obližnjeg tankera kontaktirana su putem radija te su skočili u more kako bi je spasili.

"Ima 80 km zračne linije između plaže i mjesta gdje je spašena, ali pretpostavlja se da je odlutala na još veću udaljenost", rekao je dužnosnik.

Žena je nakon spašavanja prevezena u bolnicu, ali nije morala biti primljena jer je bila prisebna, a njena dehidracija nije bila opasna po život.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.