Otkriven točan uzrok požara u kojem je poginuo mladi vatrogasac

Foto: Josip Škof

ZAGREBAČKA policija jutros je objavila detalje vezane uz uzrok požara na krovištu kuće u Velikoj Gorici, u kojem je tragično poginuo mladi vatrogasac, 24-godišnji Ivan Galeković.

Utvrdili su da je požar izbio na balkonu te se proširio na pet stanova i uništio krovište, a otkrili su i kako je točno došlo do požara. 

"Obavljenim očevidom koji su proveli policijski službenici Ekipe za očevid Policijske uprave zagrebačke u suradnji s vještacima Centra za forenzička istraživanja, ispitivanja i vještačenja Ivan Vučetić utvrđeno je da je požar najvjerojatnije izbio na balkonu stana na 1. katu stambenog objekta, a prema mišljenju vještaka zbog kemijske reakcije lakozapaljivih tekućina odloženih na tom mjestu. Zbog požara došlo je do oštećenja inventara u pet stanova i uništenja krovišta kuće", stoji u priopćenju PU zagrebačke.

Kolege mladog, tragično stradalog vatrogasca opisali su da je tijekom intervencije Galeković u jednom trenutku samo kleknuo i zavapio upomoć te da ništa nije palo na njega. Čini se kako mu je pozlilo tijekom intervencije. Kolege vatrogasci su ga odmah iznijeli iz kuće gdje ga je preuzela hitna služba koja je već bila na mjestu događaja. Mladi je vatrogasac preminuo u bolnici.

 Zapovjednik: Svi smo u šoku

RTL je razgovarao sa zapovjednikom JVP Velike Gorice Borislavom Turanom te glavnim vatrogasnim zapovjednikom Slavkom Tucakovićem.

"Svi smo u šoku, svi smo u nevjerici. Ne mogu opisati koliko je to dobro dijete. Stvarno dobro dijete. Mlad, dobar čovjek koji nije imao nikada nikakvih primjedbi, koji je izvršavao na neki način sve što se postavljalo pred njega", rekao je Borislav Turan, vidno potreseni zapovjednik JVP-a Velike Gorice u kojoj je djelovao preminuli vatrogasac. Dodao je i da će im u pomoć doći kolege iz Zagreba kako bi mogli prebroditi ovu situaciju.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.