Ovaj vikend besplatne radionice programiranja za djecu od 7 do 19 godina

Foto: Press

CODING GIANTS škola programiranja opet organizira besplatne radionice programiranja za svu zainteresiranu djecu i tinejdžere. Kroz radionice je prošlo već više od 3000 polaznika, a svi zainteresirani mogu prijaviti svoje dijete online.

Online radionice održat će se u subotu, 11. veljače i nedjelju, 12. veljače 2023., a namijenjene su djeci i tinejdžerima od 7 do 19 godina iz cijele Hrvatske. Za sudjelovanje je potrebna samo dobra volja, stabilna internetska veza i prethodna prijava na web-stranici https://codinggiants.hr.

Najmlađi polaznici obavezno moraju znati čitati, pisati i brojati do 20. Radionice vode profesionalni programeri s pedagoškim iskustvom koji znaju kako kroz igru zainteresirati djecu za uzbudljiv svijet programiranja.

Uvod u programiranje uz podizanje svijesti o cyber sigurnosti

Cyber Security izuzetno je važan aspekt o kojem bi svi trebali voditi računa prilikom online interakcija. Kroz tematiku hakerskih napada i sigurnosti profila na društvenim mrežama i stranicama, djeca od 7 do 12 godina upoznat će programsko okruženje Scratch, dok će tinejdžeri od 13 do 19 godina steći osnove znanja programiranja u jeziku C#.

Na radionicama će uz osnovna znanja iz programiranja naučiti kako se obraniti od hakerskih napada, koja su pravila sigurnog korištenja interneta i zašto je važno imati snažne i neprobojne lozinke. Besplatne radionice idealna su prilika da djeca i mladi isprobaju programiranje i vide žele li se razvijati u tom smjeru.

Coding Giants radionicama želi podići svijest o važnosti cyber sigurnosti i digitalnog obrazovanja te potaknuti polaznike da i sami izrađuju svoje igrice, web-stranice i aplikacije. A ako im se programiranje na radionicama svidi, mogu upisati semestralnu školu programiranja koja s nastavom kreće od 27. veljače 2023.

Učitelji su profesionalni programeri

Svi učitelji u školi Coding Giants se profesionalno bave programiranjem i koriste razne programske jezike svaki dan. Dolaze nam sa IT fakulteta poput FER-a i RIT-a ili čak izraelskog doktorata u Haifi ili su već zaposleni u uspješnim IT kompanijama poput Sofascore-a, Xylon, Superology, Q Agency i druge.

Učenje programiranja višestruko je korisno!

Za učenje programiranja potreban je intelektualni napor i sposobnost logičkog razmišljanja. Da bi se dijelovi koda spojili u funkcionalnu cjelinu, potrebne su preciznost, kreativnost, strpljivost i maštovitost. Sve to čini programiranje dobrim mentalnim treningom kojim djeca:

  • stječu analitičke vještine,
  • uče kreativno rješavati probleme,
  • razvijaju maštu,
  • postižu bolju produktivnost,
  • jačaju upornost i samopouzdanje,
  • lakše uče druge predmete,
  • stječu IT vještine korisne za buduću karijeru.

Upisi u tijeku

Učenici koji školu pohađaju već nekoliko semestara na besplatnim i plaćenim radionicama to već i te kako dobro znaju, a novi programer/ka može postati i vaše dijete! Prijave na besplatne radionice i upisi u semestralnu školu su u tijeku, a svi zainteresirani roditelji svoje dijete mogu prijaviti putem web-stranice https://codinggiants.hr. Broj mjesta na radionicama je ograničen.