Ovako je govorio Nadan Vidošević: "Nažalost, živimo u svijetu interesa, a ne pravde"

Foto: Mashambanzou Safaris

NADAN VIDOŠEVIĆ, bivši HDZ-ov predsjednik Hrvatske gospodarske komore, danas je osuđen na osam godina zatvora zbog izvlačenja više od 35 milijuna kuna iz HGK.

>> Nadan Vidošević osuđen na 8 godina zatvora, iz sudnice ga vode u zatvor

Vidošević se, podsjetimo, 2009. godine kandidirao za predsjednika Hrvatske. 

Tijekom kampanje za predsjedničke izbore Vidošević je tada promovirao antikorupcijsku kampanju. Jedna od njegovih tada često izgovaranih rečenica bila je da je kriminal u Hrvatskoj postao sustav.

"Kriminal je postao sustav u Hrvatskoj, a korupcija stil života i to je ono što treba mijenjati", stoji i danas u objavi na Vidoševićevom Twitteru.

"Svu imovinu stekao sam pošteno"

"Svu imovinu koju imam ili sam naslijedio ili smo kupili moja obitelj, supruga i ja. Stekao sam je pošteno. Za svaku lipu zna se porijeklo i na svaku moju imovinu plaćen je porez Republici Hrvatskoj, osim zemljišta koje imam na Kupresu u BiH, za koje je također uredno plaćen porez i zna se porijeklo novca", govorio je tada Vidošević.

Sud koji je danas Vidoševića osudio na osam godina zatvora jasno je poručio što misli o toj tvrdnji.

Ugostio odabrane novinare na svom imanju pa im pričao o poštenju

Te 2009. godine Vidošević je ugostio odabrane novinare na svom imanju u Gorskom Kotaru i pričao im o - poštenju.

"Nikad ni jednu lipu nisam zaradio u privatizaciji ni u poslu s državom", rekao je tada Nadan Vidošević na svom imanju Javorova kosa u Gorskom kotaru pred odabranim novinarima koje je pozvao na prigodno druženje, jer, kako je sam rekao, htio je "demistificirati imanje" jer ono nije "kula babilonska".

"Sve je to dovoljno da čovjeku oduzme dah", primijetili su tada zadivljeno u Jutarnjem listu. Samo nekoliko godina kasnije na to isto imanje upali su članovi USKOK-a i DORH-a, a odabrani novinari Večernjeg, Jutarnjeg lista, 24 sata i tportala, koji su kusali šnicle na "imanju koje oduzima dah", o Vidoševiću više nisu pisali kao biznismenu koji može spasiti Hrvatsku, već kao personifikaciji svega najgoreg što je izrodila hrvatska korupcija.

"Nažalost, živimo u svijetu interesa, a ne pravde"

"Očito je u Hrvatskoj problem ako nešto imaš i nešto znaš", žalio se tada Vidošević na Twitteru.

Dvije godine nakon što je izgubio na izborima, Vidošević se 2011. požalio na Twitteru: "Nažalost, živimo u svijetu interesa, a ne pravde."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.