Ovo su HDZ-ovi odmetnici koji su okrenuli leđa Plenkoviću

Ilustracija: Index (FaH)

PREMA posljednjim neslužbenim informacijama najmanje 14 članova HDZ-a u petak bi moglo glasati protiv Istanbulske konvencije. Valja podsjetiti kako je klub HDZ-a već ostao bez zastupnika HRAST-a Hrvoja Zekanovića.

Stier, Tuđman, Brkić, Babić

Davor Ivo Stier najglasniji je protivnik glasanja za Istanbulsku konvenciju, a jasno se izrazio i Miroslav Tuđman koji je rekao da za njega interpretativna izjava vlade nije dovoljna kako bi se otklonile dvojbe.

Potpredsjednik HDZ-a Milijan Brkić također je prije izjavljivao da je protiv ratifikacije Istanbulske konvencije, a Konvenciji zamjera, kako je rekao, uvođenje rodne ideologije. No Brkić je prije svega za stabilnost vlade pa je pitanje kako će glasati.

Da sasvim sigurno neće glasati za Istanbulsku konvenciju potvrdio je danas i HDZ-ov zastupnik Ante Babić.

"Neću glasovati za ratifikaciju Istanbulske konvencije, principi i crkveni nauk po kojima živim cijeli život mi to ne dopuštaju", rekao je Babić pred novinarima.

Culej, Čelić, Škorić, Lucić

I Stevo Culej glasat će protiv preporuke vlade.

"Naravno da ću biti protiv Istanbulske konvencije", rekao je Culej. Protiv bi trebali biti i Ivan Čelić te Petar Škorić koji kaže da se "rod ne može odvajati od spola".

HDZ-ov zastupnik Franjo Lucić, koji se nalazi usred seksualne afere, navodno bi također trebao glasati protiv ratifikacije.

Kovač, Juričev Martinčev, Kliman


Stvari bi trebale biti i poprilično jasne i oko stava Mire Kovača koji zamjera da Konvencija uvodi "obvezujuću definiciju roda".

Branka Juričev Martinčev protivi se rodnoj ideologiji koju je prepoznala u Konvenciji dok je Anton Kliman svoj stav već pokazao kada je na Predsjedništvu stranke glasao protiv ratifikacije.

Lončar, Šipić, Mišić

Dio medija koji se hvale dobrim poznavanjem prilika u HDZ-u tvrde kako će protiv Istanbulske glasati i Davor Lončar, Ivan Šipić i Ivica Mišić.

No glasanje je za dva dana pa je pitanje hoće li šef stranke Andrej Plenković do tada ipak uspjeti disciplinirati svoje zastupnike da glasaju za prijedlog vlade odnosno za ratifikaciju Istanbulske konvencije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.