Ovo su žrtve napada u Kanadi: Starješina zajednice, majka petero djece...

Foto: Policija Saskatchewana

POLICIJA pokrajine Saskatchewan u Kanadi objavila je identitete i fotografije žrtvi ubijenih u napadu prije nekoliko dana, kada su braća Damien Sanderson i Myles Sanderson noževima ubili 10 osoba te ranili 18 ljudi.

U međuvremenu je Damien pronađen mrtav, dok je drugi brat još u bijegu i čeka ga optužba za ubojstvo.

Ubijena majka petero djece

Objavljeno je da je ubijen starješina iz domorodačke zajednice koji je radio kao savjetnik za ovisnost, ali i majka petero djece te udovac koji je dane provodio volontirajući, prenosi Guardian.

Žrtve napada su: Thomas Burns (23), Carol Burns (46), Gregory Burns (28), Lydia Gloria Burns (61), Bonnie Burns (48), Earl Burns (66), Lana Head (49), Christian Head (54), Robert Sanderson, (49) i Wesley Petterson (78). 

Žrtve napada postali heroji svoje zajednice

Sve žrtve su bile dio domorodačke zajednice James Smith Cree Nation, osim Pettersona koji je živio u susjednom selu Weldon u sjevernom Saskatchewanu.

Žrtve su također zapamćene kao heroji svoje zajednice, od kojih su se neke od njih žestoko borile da zaštite druge kada je napad počeo u nedjelju rano ujutro.

"Moj brat Earl Burns bio je pravi heroj. Borio se do smrti kako bi zaštitio svoju obitelj", rekla je Deborah McLean lokalnim medijima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.