Pakistanski premijer od Zuckerberga traži da zabrani islamofobni sadržaj

Ilustracija: EPA/Twitter

PAKISTANSKI premijer Imran Khan na svojem je Facebook profilu uputio pismo Marku Zuckerbergu u kojemu od njega traži da zabrani islamofobni sadržaj.

U pismu Khan piše o rastućoj islamofobiji koja, po njemu, potiče mržnju, ekstremizam i nasilje, posebno preko društvenih medija. 

Sve se događa nekoliko dana nakon što je Khan optužio francuskog predsjednika Emmanuela Macrona za napad na islam.

Khan zatražio od Facebooka da se zabrani islamofobni sadržaj

Facebook govor mržnje definira kao direktni napad na ljude na bazi određenih karakteristika, što uključuje rasu, etnicitet, nacionalno podrijetlo i vjeru, i to sve preko nasilnog ili dehumanizirajućeg govora ili preko štetnih stereotipa.

Khan se u pismu referirao na odluku Facebooka da zabrani sadržaj koji poriče ili izokreće Holokaust i događaje iz Holokausta. 

Pozvao je da se uvede slična politika kada se radi o komentarima protiv islama. 

"S obzirom na zlostavljanje i ponižavanje muslimana na društvenim medijima zamolio bih vas da stavite sličnu zabranu na islamofobiju i govor mržnje protiv islama na Facebooku koju ste stavili i za Holokaust", rekao je. 

"Poruka mržnje mora se zabraniti u cijelosti, netko ne može slati poruku kako je govor mržnje prihvatljiv u nekim situacijama, a u drugima ne", dodao je, javlja BBC. 

U nedjelju je Khan optužio Macrona da napada islam

Podsjetimo, Khan je u nedjelju optužio Macrona da napada islam. 

Do toga je došlo nakon što je Macron odao počast učitelju povijesti koji je ubijen u Parizu nakon što je na nastavi pokazao crteže proroka Muhameda u sklopu predavanja o slobodi govora. 

Macron je rekao da je nastavnik ubijen jer "Islamisti žele našu budućnost", ali je i dodao kako Francuska neće pokleknuti pod crtežima.

Khan je napisao i kako je šteta što je Macron odlučio ohrabriti islamofobiju napadanjem islama umjesto terorista koji su izvršili nasilno djelo.

Khan nije dao primjere toga što bi trebao biti islamofobni komentar, a usput je napao i Indiju čiju je vladu optužio da implementira diskriminatorne zakone te se referirao na Kašmir.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.