Panika u Istri: U centru Funtane pronađena bijesna mačka

TIJEKOM proteklog tjedna istarskim mjestom vladala je prilična panika nakon što je u samom centru mjesta pronađena bijesna mačka. Naime, nakon što je pred stambenom zgradom u naselju Coki pronađena jedna zaražena mačka, cijeloga prošlog tjedna su na području općine Funtana provođene mjere za suzbijanje bjesnoće.

Do otkrića da je mačka zaražena ovom i za ljude smrtonosnom bolešću je došlo nakon što je vlasnica mačke pozvala higijensku službu porečke Veterinarske ambulante jer joj se činilo da joj je mačka, pod sumnjivim okolnostima, uginula. Međutim, kad su iz službe došli na teren utvrdili su da je mačka još uvijek živa, ali da prolazi posljednje trenutke borbe s tom opakom zarazom, piše Glas Istre. Sumnju u bjesnoću potvrdili su i laboratorijski nalazi nakon čega su pokrenute sve potrebne mjere suzbijanja širenja bjesnoće.

Veterinarska ekipa je na području Funtane kod vlasnika životinja provjeravala jesu li cijepljene protiv bjesnoće, a i počelo je nužno eutanaziranje životinja lutalica.

Veterinari su pozvali sve građane da ne prilaze životinji koja se neobično ponaša te da je ne pokušavaju milovati. Također, uginule životinje se ne smije dirati rukama, već odmah treba pozvati nadležnu službu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.