Papa: Crkva trpi zbog svojih grijeha

"CRKVA trpi zbog napada i grijeha koji postoje unutar nje same, i to je zaista zastrašujuće", rekao je papa Benedikt XVI. novinarima na putu prema Portugalu. Papa je dodao da napadi na crkvu ne dolaze samo izvana nego postoje i unutar Crkve.

Papa u posjetu Portugalu: Lobiranje protiv istospolnih brakova

Papa Benedikt XVI. danas će u Lisabonu započeti četverodnevni posjet Portugalu u kojemu će obići i Porto i hodočasničko središte Fatimu. Prvi dan posjeta, u okviru kojega će se dotaknuti "suvremenih društvenih pitanja", Papa će se u Lisabonu susresti s portugalskim predsjednikom Anibalom Cavacom Mašom i održati misu. Papin posjet Portugalu povezuje se s naglim padom broja vjernika posljednjih godina pa on želi "obnoviti staru vatru".

Prema najavi, Papa će tijekom posjeta raspravljati i o "problemima suvremene obitelji" te ponovno naglasiti da zakon povezuje samo muškarca i ženu u brak te da se život mora poštovati od trenutka začeća. Upravo sad u Portugalu istječe rok za ratifikaciju zakona o istospolnim brakovima kojemu se Crkva oštro protivi pa se Papin posjet shvaća i kao vrsta lobiranja protiv zakona.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.